avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Beluta

Activitate Beluta

Vecinul ma inunda des dar nu repara, ce pot face?
Pot cumpara un imobil bun propriu daca sunt casatorita de cativa ani buni? Sotul este de acord sa cumparam fiecare separat si sa le avem ca, bunuri de care sa putem dispune fiecare! Se poate fara acordul celuilalt?
Beciuri cu lacate, le pot sparge sa remediez problemele aparute la parter canalizare?
Uscatorie cumparata cu acte de mana, proces pierdut, nu este transcrisa, cotele parti le platim tot noi in continuare, in functie de suprafata? Mentionez faptul ca, uscatoria este petete comun, persoana care o foloseste, de vreo 10 ani, locuieste la etaj 2.Transcrierea nu cred ca si-o poate face, asta ar insemna "releveu/persoana autorizata/acord fiecare locatar/fiecare apartament si scaderea suprafetei din partile comune? 3 proprietari, NU si-au vandut cotele parti nici chiar cu acte de mana!! Ce putem face sa o constrangem la plata cheltuieli?
Răspuns la discuția Cum aflu datoriile mele la ANAF ?
Impozite si taxe locale - introduceti CNP si vedeti tot ce aveti de plata!
Sunt pensionara (fost functionat public) de 4 ani doresc dezactivarea datelor mele personale, a declaratiei de avere, etc., de pe internet, site-ul angajatorului.Cui ma adresez? Multumesc pentru raspuns!
Va multumesc!
Bună ziua, în prezent, SRL-urile și PFA-urile mai sunt obligate să aplice ștampila pe documente ? ( Stim că, institutiile publice cf legii NU mai sunt obligate). Ce se întâmplă dacă ele SRL-ul sau PFA-ul aplică în continuare? Pe facturile/chitanțele emiose, se mai trece CNP persoanelor fizice, ori sunt din categoria datelor personale ???

VĂ MULTUMESC!
Bună ziua, un consilier juridic (definitiv) poate intocmi/redacta un contract vanzare cumparare (fiind vorba de un membru din familie care detine un imobil spatiu comercial (un chiosc structura metal si termopan) vrea să il vândă ? Contractul de v-c se va incehia intre : vânzător - persoană juridică (SRL-ul sotului) și cumpărător - persoană fizică (urmeaza înfiintarea unui SRL).
Menționez că imobilul ce urmeza a fi vândut nu are carte funciară, terenul apartinând domeniului public al statului si spațiul, fiind cumpărat prin Legea 550/2002 urmând concesionarea terenului de sub spațiu. Deci, nu este cu operare in cărți funciare sau cadastru.
Multumesc!
Multumesc! Chioscul nu are CF.Este cumparat prin Lg.550/2002 (Primarie-SRL) terenul este statul RO, intr-o piata, mai multe chioscuri, terenul poate fi doar concesionat, scuze am uitat sa mentionez asta! O zi frumoasa!

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Da, societatea poate vinde catre o persoana fizica.
Conntractul de vanzare-cumparare va trebui sa fie intocmit de catre un notar public, pentru ca noul proprietar sa poata intabula imobilul pe numele lui.