avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Activitate Ada Chirciu

Activitate Ada Chirciu

Din păcate, am avut încredere în constructor și am mers la notarul lui. Toți cei pe care i-am întrebat (cu o oarecare pregătire juridică) ne-au spus ca notarii nu își asumă o faradelege. Încep să am niște suspiciuni, așa că îmi voi continua demersurile pt aflarea adevărului. Vă mulțumesc foarte mult pt răspuns! Sănătate!
Teoretic? Legea nu obligă? Atunci cum se face că Primăria susține că nu a emis autorizație de construire, dar imobilul este înscris în Cf? Eu asta nu pricep. Am dreptul să solicit documentele pe baza cărora imobilul a fost înscris în CF, deși sunt proprietarul unei fracții din imobil?
Bună ziua. Sunt fericitul posesor al unui apartament nou cumpărat cu acte în regulă în 2016. Deși am solicitat vânzătorului autorizația de construire, a reușit să ne convingă, ne-a aburit, de fapt, că totul este în regulă, fără să ne arate vreo hârtie sau să ne explice demersurile legale pe care le - a întreprins. Pe scurt. Imobilul este CONSTRUIT de catre persoană fizică, pe un teren proprietate privata în 2016 și intabulat în 2016 , conform încheierii OCPI. Dezmembrarea pt apartamentul nostru a fost făcută în 2018. Problema este că, la solicitarea unuia dintre vecini, Primăria de sector spune negru pe alb că pentru imobilul nostru nu s a emis autorizație de construire în perioada 2015-2017. Cum a fost posibilă intabularea si ce e de făcut pentru a fi siguri că într-o zi nu ne trezim cu buldozerul la poartă? Am descoperit că pt construirea imobilului cu 26 de apartamente s-a obținut un certificat de urbanism în 2015, an în care constructorul s-a și apucat de treabă, edificand parțial construcția. Ulterior, el a fost amendat pt construire fara autorizatie. Nu știm dacă a plătit amenda, pt că nu ne spune nimeni. Vă mulțumesc pentru timpul acordat! În prezent, suntem în plin proces sa ne înregistrăm ca asociație de proprietari.