avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate Perdy33

Activitate Perdy33

Ma ajutati va rog cu un cadru legal? Multumesc mult!
Compania a recrutat personal asiatic. Angajatorul are dreptul sa retina pasapoartele personalului asiatic recrutat? M-ar ajuta cadru legal. Va multumesc!
Angajarea la 4h la cealalta companie va afecta primirea salarilor compensatorii de la cealalta companie unde exista functie de baza. Ar putea fi considerat conflict de interese daca persoana in cauza se angajeaza cu norma partiala intr-o alta companie?
Buna ziua,
Va aduc in fata urmatoarea speta la care apreciez un raspuns si daca se poate si o baza legala:
Dorim sa angajam o persoana care in prezent are CIM la o companie care urmeaza sa se inchida; sindicatul din cadrul respectivei companii negociaza salarii compensatorii pentru angajati. Dat fiind acest lucru as putea sa o angajaez pe respectiva persoana la norma de 4h/zi, fara functie de baza pana cand se rezolva situatia de la compania unde este in prezent?
Va multumesc!
Buna ziua,

In baza unui certificat de competente pot incadra in munca o persoana pe functia pentru care a fost evaluat conform certificatului obtinut?

Va multumesc!
Va multumesc mult!
Buna ziua

Sectorul constructii se incadreaza in OUG 142/2021? Cu alte cuvinte si in sectorul de constrictii trebuie renegociat salariul pentru cei care sunt incadrati pe salariul minim, respectiv in prezent 4582 lei?
Buna dimineata,

Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog mult? mi-ar fi de mare ajutor un raspuns! multumesc!
Mentionez ca angajatul are functia de baza in cadrul companiei si a facut dovada stagiului de cotizare prin adeverinta de angajatorul anterior. Se i-a in considerare acea adeverinta date fiind noile modificari? Daca da indemnizatia este formata din media veniturilor din acea adeverinta?
Buna ziua,

Inca cazul in care un angajat nou (de 1 luna) prezinta un concediu medical, baza de calcul a indemnizatiei se calculeaza in baza adeverintei cu stagiul de cotizare pe care o prezinta de la celalalt angajator?
Va multumesc!