avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate Anghel1

Activitate Anghel1

Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca legislatia pe mediu este stufoasa si formulata neclar, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele aspecte:

I.

Ordonanta de urgenta 74/2018 stabileste ca, incepand cu data de 01 ianuarie 2019, obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului se realizeaza:

a) individual, prin gestionarea propriilor ambalaje introduse pe piață națională;
b) prin intermediul unei organizații care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, autorizate de către Comisia constituită potrivit Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Comisia, pe tip de material și pe tip de ambalaj, primar, secundar și pentru transport.

Valorificarea deseurilor de ambalaje puse pe piata, in mod individual se va putea face in continuare prin colaborare cu colectori de deseuri care valorifica deseurile de ambalaje in numele firmei sau presupune ELIMINAREA solutiilor individuale bazate pe “deseurile de ambalaje preluate de la detinatorii de deseuri”? Cum se va putea face mai concret valorificarea individuala prin gestionarea propriilor ambalaje introduse pe piata nationala?

II.

Daca firma producatoare are produse puse pe piata ambalate primar in sticla, acestea se considera ambalaje reutilizabile? Firma noastra nu va reutiliza recipientele de sticla, din motive de igiena (produsele vor fi ambalate in recipiente noi). In acest caz firma mai este obligata sa recupereze din piata ambalajele produselor spre refolosire/reumplere?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.