avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate rellye4@gmail.com

Activitate rellye4@gmail.com

Buna ziua ,
Sunt salariat în funcția de consilier vânzări . Datorita pandemiei de COVID19 , angajatorul a hotărât să ia o serie de măsuri de criza.
Prima decizie a fost aceea de a impune că o parte din salariați sa beneficieze de 1/2 din CO pe 2020. Printre aceștia mă enumăr și eu. Perioada in care beneficiez de CO impus de angajator este 19.03 - 02.04.2020.
In urma ședinței de astăzi 29.03.2020 , angajatorul a hotărât diminuarea salariului angajaților cu 20% și modificarea programului de lucru.
Totodată angajatorul ne-a comunicat că cei care se vor îmbolnăvi de COVID19 , li se va desface CIM.
In urma hotărârilor comunicate ne-a dat de ales: "va convine-ramaneti, nu va convine- plecați".
In aceste condiții am solicitat acordarea zilelor libere pentru supraveghere copil, conform Legii 19/2020, începând cu data de 03.04.2020.
Angajatorul nu a fost de acord, invocând că, pe aceasta perioadă va trebui sa angajeze o alta persoana și nu își poate permite două salarii pe același post.
Nefiind de acord cu condițiile impuse de angajator, am solicitat demisia mea, iar angajatorul mi-a comunicat că trebuie să restituie cota parte din CO impus.
Va rog frumos să dați curs acestei situații descrise de mine.
VA MULTUMESC

editat: date personale
Buna ziua! Pe data de 03.01.2019 am completat demisia mea si am trims-o catre Manager. Nu a fost deacord pentru ca nu respect preavizul,dar nici nu mi-a fost solicitat acest lucru. Ca o rautate sa zic asa,am fost cercetata disciplinar. Va rog frumos sa-mi spuneti daca am dreptul sa beneficiez de somaj si daca am nevoie de anumite acte ce trebuiesc eliberate de catre angajator(mentionez ca nu am primit nimic de la angajator pana la aceasta data,iar perioada mea de lucru la aceasta firma a fost de 2ani).