Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Doamna andi, nu puteti fi mereu langa copil, ca o sa fumeze si el o tigara pe furis, o sa barfeasca si el cu prietenii lucruri nu tocmai cuviincioase, o sa pipaie si el o fata...
Ce dumnezeu, asta suna mai mult a sufocare si nu a iubire!
Copilul are propria viata, propriile relatii cu oameni, fie ei prieteni, colegi de scoala, iubita sau tata. Nu puteti face parte din toate relatiile copilului dv., ca ar insemna ca numai cu dv. ar avea o relatie reala! Si nu vreau sa ma gandesc la cat de antisocial ar iesi un copil astfel educat...
Ca sa nu mai amintesc de faptul ca nu puteti sta cu el 24/7. La scoala veti sta cu el? Ca poate il palmuieste sau molesteaza vreun prof... (fara niciun apropo la aceasta profesie, e numai un exemplu).
Imi pare rau, nu vreau sa va suparati pe mine, insa atitudinea nu imi pare una tocmai buna... pentru copil. Ca v-ar placea sau v-ar conveni dv., nu stiu, dar in mod clar acel copil va suferi.
E insa numai o parere, puteti sa o ignorati.
Andi_81, referirile mele la ,,tatal de treaba" vizau un tata relativ bun nu un tata rau.
La varte fragete ale minorului si tatii se pot descura cu hrana, etc.
In cazul dvs situatia poate fi diferita dar nu vad care sa fie explicatia ca deschide proces dar evita copilul.
Oare nu il evita tocmai pt ca nu vrea sa il vada in prezenta dvs?
avocat Claudiu Lascoschi
Nu stabileste care e mai potrivit, ca nu ia Autoritatea decizia asta, ci stabileste daca fiecare parinte in parte poate creste copilul. Mai ales ca uneori sunt Autoritati diferite care merg la domiciliul fiecarui parinte.
Depinde de la caz la caz.
Poate scoate copilul din tara doar cu acordul dvs. notarial.
Cata vreme ati recunoscut copilul, sunteti trecut in certificatul de nastere, eu cred ca aveti sanse foarte mari in instanta sa obtineti un program de vizitare, chiar, asa cum s-a sugerat mai sus, un nr. de zile consecutiv pt. a-l lua in concediu. Eu as cere chiar custodie comuna asupra copilului (adica sa aveti drepturi egale cu mama).
Atitudinea mea e un pic mai radicala in aceasta privinta pt. ca nu am inteles niciodata acei parinti care cauta sa rupa copilul de celalalt parinte, urmare a animozitatilor proprii. Trebuie pastrate legaturile cu ambii parinti, copilul trebuie sa beneficieze de ajutor, indrumare si educatie din partea amandurora, asta nu e o chestiune care tine de orgoliul unui parinte, ci de interesul copilului.