avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate annabell

Activitate annabell

Pensia de intretinere a minorului i se retine tatalui copilului din somaj, dar AJOFM trimit aceasta pensie prin mandat postal, si pentru ca nu locuiesc la adresa din CI am probleme cu primirea mandatului, motiv pt. care am fost la AJOFM si am cerut virarea pensiei intr-un cont curent in care i se vireaza si alocatia minorului.
Cei de la AJOFM m-au refuzat spunand ca nu se poate vira pe card intrucat la somaj nu se lucreaza numai prin mandat postal.
Este posibil asa ceva? Ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția ridicare pensie alimentara minor
dar este legal sa-mi elibereze mandatul ?
sau, daca si acesta, (Dirigintele), refuza, ce trebuie sa fac?
multumesc de raspuns!
In urma unei Sentinte Judecatoresti din feb. 2009, Instanta hotaraste cuantumul pensiei conform legii. Aceasta Sentinta este respectata trimitandu-se pensia minorului prin mandat postal de catre Fortele de munca (somaj). La patru luni dupa aceasta Sentinta (de pensie), ramane irevocabila si Sentinta de divort, mama (careia i se atribuie copilul), fiind obligata pe baza acesteia sa-si reia numele avut anterior. Am respectat si aceasta Sentinta schimbandu-mi CI cu noul nume care nu mai coincide cu cel de la Sentinta de pensie alimentara anterioara, la care nu pot cere indreptarea unei erori materiale (numele), intrucat la momentul Sentintei de pensie acela era numele meu.
Problema este la Posta, unde mi se refuza, eliberarea mandatului cu toate ca am prezentat ambele sentinte (in original si copie), copie dupa vechea CI, noua CI in original, certificatul de nastere al minorului (in original si copie).
Angajata de la ghiseu nu numai ca refuza sa citeasca si sa ia in considerare Sentintele (pe care mi le-a aruncat in fata), dar refuza sa-si spuna si numele si chiar refuza sa-mi dea o hartie din care sa reiasa ca m-am prezentat la posta pentru a ridica pensia alimentara a minorului.
Mentionez ca pe baza acelorasi acte de mai sus am scos copilul de nenumarate ori din tara, cei de la vama cosiderand aceste acte legale, iar la posta sunt refuzata.
Cum pot rezolva pe cale legala,problema si ce am de facut?
va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza taxa de timbru pentru un proces de partaj bunuri comune, si in cat timp de la introducerea procesului trebuie achitata taxa de timbru?
va multumesc de sfaturi
nu doresc alt avocat ci sper sa nu mai existe un alt termen la aceasta cauza si sa se judece la termenul hotarat.
Multumesc foarte mult
dar cum trebuie sa procedez ca sa nu se amane din acest motiv cauza
am achitat integral (am chitanta) , chiar la incheierea contractului.
avocatul nu se poate prezenta din motive obiective la termen si fiind mai multe parti in dosar cauza se tot amana in recurs din februarie iar eu nu mai doresc amanarea cauzei pt. ca avocatii cauzei nu se pot potrivi la termene.Cand poate unul nu poate altul si tot asa ....iar acum este singurul care nu se poate prezenta iar eu nu mai doresc amanarea cauzei.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate rezilia un contract cu un avocat (in civil), unilateral, numai din partea clientului, fara pretentii materiale de la avocat, (fara explicatii ) si cum se procedeaza?