avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate Adevar2

Activitate Adevar2

Vă mulțumesc , d-le avocat!
Ea se gândește sa divorțeze în instanță de el.A zis ca a nenorocit-o pe viață. Se gândește ca după partajul în instanță, aceasta va dispune ridicarea sechestrului și vă intabulare imobilul.
E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire penală?

Bună ziua!Va rog respectuos sa ma sfătuiți în următoarea speță: :soțul e inculpat alaturi de alte persoane intr-un dosar penal cu prejudiciu foarte mare ( peste un milion de euro).Procurorul a dispus sechestru pe toate bunurile familiei, pe conturi, au confiscat banii din casă la percheziție.
Soția este disperata pentru ca nu mai are nici din ce trai cu copii, nu are cu ce sa plătească ratele la bancă, la cardurile de cumpărături, etc.
Pentru că ea a contribuit mai mult la achiziționarea casei ( a primit de la părinți jumătate din prețul casei , deoarece aceștia vânduseră apartamentul bunicii care a murit. iar soțul a contribuit cu jumătate sub forma unui credit pe 22 de ani - credit la care au plătit împreună doar 5 ani, dorește să fie scos sechestrul de pe conturi pentru a-si achita ratele, pentru a susține traiul zilnic.
Poate face partajul bunurilor și sumelor din cont , astfel încât sa rămână sechestrul doar pe jumătate din suma din cont/ confiscata la percheziție?

E foarte supărată și vrea chiar să divorțeze, însă nu știe ce șanse are să rezolve problema. Ii este teama sa nu mai facă datorii și pentru partaj și să nu le poată achita.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Vă mulțumesc, d-le avocat!
Au 2 case mari , una în Ilfov iar alta în provincie, 2 masini.o firma cu datorii la furnizori .
Practic după moartea ei , lucrurile nu au mai mers bine.Au și niște datorii la bănci.Practic , tatăl vrea sa vândă din bunuri pentru a scăpa de datorii.Sa rămână cu casa din Ilfov , firma și o singură mașina. Sa scape de banca ( are rate restante și se teme sa nu piardă tot).
Are bunuri , dar nu are bani .Banii sunt în bunuri.
După moartea soției, nu a mai putut sa tina totul sub control iar oamenii care l- au ajutat nu au fost tocmai de încredere.
Vă mulțumesc pentru ca dialogați cu mine!
Se pare că primaria nu mai poate numi curator special ci doar instanța.
Pe de altă parte și notarul poate numi curator special care ulterior trebuie validat de către instanță ( cred ca scrie în art.150 alin. 3 C civ).
Am tot încercat sa adun informații și nu găsesc nimic clar care să indice pașii de urmat.
Mulțumesc!
În concluzie, eu am înțeles ca tatăl trebuie sa meargă întâi la notar, apoi sa se adreseze instantei pentru numirea unui curator special pentru dezbaterea succesiunii la notar iar după succesiune sa revină cu o noua cerere la instanță, de data aceasta pentru numirea unui curator special pentru partaj.
Am înțeles ca pentru fiecare demers ( acceptarea succesiunii și partaj) trebuie numirea unui curator special prin hotărâri (încheieri) separate.
Poare sora mamei sa fie propusa ca și curator special pentru ambii copii sau trebuie ca fiecare sa aibă curatorul lui?
Cine poate fi curator?
Mulțumesc!
Credeți ca ar fi mai bună varianta succesiunii si partajului în instanță?
Ma gândesc că în instanță copiilor li se va numi un curator special ( sau câte unul pentru fiecare) iar anumite bunuri ii vor reveni tatălui care va putea dispune de ele cum dorește, fără sa solicite si sa justifice instantei ca este în interesul minorilor respectivul act de dispoziție.
Mulțumesc!
Un motiv ar fi că neputând sa-i facă ITP-ul mașina ruginește degeaba în curte .
As dori vă rog, să știu care este punctul de plecare.
Merge la notar ( succesiunea) și notarul îi dă ceva la mâna sa meargă în instanță pentru curator special sau întâi la instanță și qpoi la notar?
Cine face cererea , notarul sau tatăl care trăiește sau altcineva?
Cum se procedează?Care este taxa de timbru?
Mostenitori minori alături de soțul supraviețuitor.Procedura succesiunii la notar



Bună seara!
Vă rog respectuos să mă ajutați cu un sfat pentru următoarea situație de fapt:
Verișoara mea a decedat de covid acum 2 ani.Soțul ei și cei 2 copii ( fata de 15 ani și băiatul de 12) au rămas cu niște bunuri , printre care și o mașină pe care vor sa o vanda, pentru a-și achita datoriile la bancă. Mașina este pe numele mamei și nu pot sa -i facă nici ITP-ul.
Pot face succesiunea la notar?
Copii au nevoie de curator special?
Dacă da, cine îl numește? E numit de primărie sau de instanță?
Curatorul poate fi sora mamei decedate?
Practic , vă rog să-mi spuneți care este procedura succesiunii cu minori?Unde trebuie mers prima data?
Mulțumesc!