avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea296

Activitate Andreea296

Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri privind urmatoarea situatie.
Nu am PFA sau SRL, realizez venituri din strainantate, respectiv in Norvegia (administrez un site web pentru 2 companii) pe persoana fizica. Veniturile depasesc salariul minim brut pe economie, din ce am citit trebuie sa platesc impozit pentru acestea. Tot din ce am citit, ar trebui sa platesc si contributiile la CAS si CASS, dar nu inteleg la ce venit trebuie sa ma raportez. Venitul realizat se incadreaza pentru CAS este intre 12 si 24 salarii brute, din ce am citit ar trebui sa platesc 9000 lei? sau ma raportez la venitul realizat x 25%? Aceeasi intrebare si pentru plata CASS, venitul realizat intre 12 si 24 salarii brute, din ce am citit ar trebui sa platesc 3600 lei sau venitul realizat x 10%? Inca o intrebare, am citit ca exista anumite conventii despre dubla impozitare, ce document ar trebui sa aduc de la cele doua firme din Norvegia ca sa dovedesc ca nu mai trebuie sa platesc aici taxe, respectiv contributiile si impozitul? Va multumesc pentru ajutor!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie.
Sunt angajata pe perioada determinata de 24 de luni. In timpul derularii contractului determinat, am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc in luna a 17 -a de contract, automat dupa numarul de zile obligatorii se intra in CCC, contractul de munca se suspenda pentru ccc. Intentionez sa stau toata perioada de ccc, acasa, perioada fiind de 2 ani. Din ce am citit in legislatie, contractul pe perioada determinata va inceta la data stabilita. Intrebarea mea, angajatorul mai este obligat sa imi ofere un loc de munca, dupa perioada de 2 ani in ccc, in conditiile in care am avut un ctr pe perioada determinata care a incetat de drept, la data stabilita? Multumesc frumos!
Buna ziua, as avea o intrebare legata de adeverinta pentru vechime in munca, necesara la casa de pensii. Astfel, in urma unei decizii de guvern, casa de pensii cere o adeverinta de vchime in munca in care sa fie trecute orele suplimentare, ore de noapte, sporuri, prime, profit etc., pe fiecare an si luna de cand a fost angajat, pentru calulul pensiei. Asadar, tata a fost la fostul angajator pentru a depunde o cerere si a solicita adeverinta, dar aceasta i-a cerut 10 lei pe an lucrat pentru eliberatea adeverintei. Mentionez ca nu exista stampila, semnatura sau macar un antet cu informatii despre firma, pe documentul care i l-a aratat cu perceperea taxei. As dori sa stiu daca este legal, ca un operator privat sa poata percepe taxe, la prima adeverinta solicitata de un fost angajat. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Perioada de proba
Multumesc pentru raspuns, Am vorbit la HR, in final s-a rezolvat situatia.
Răspuns la discuția Perioada de proba
S-ar putea, sunt usor in criza de oameni in departamentul respectiv, iar procesul de recrutare este foarte lent. Daca lipseste cineva, unul dintre colegi trebuie sa faca ore suplimentare, ca sa se acopere volumul de munca.
Răspuns la discuția Perioada de proba
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu stiam care este raportul de zile pe care am voie sa-l lucrez. Eu am pornit cu 23 de zile de concediu.
Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie, sunt angajata cu un contract de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 3 luni. Doresc sa imi iau o saptamana de concediu in perioada de proba, dar angajatorul nu a fost multumit de cererea mea. Mentionez ca am aproape 2 luni lucrate, deci as mai avea o singura luna de proba, in care doresc sa imi iau concediu de 7 zile. Intrebarea mea, se interzice in vreo lege sau exista riscul sa nu mi se aprobe cererea de concediu, din pricina ca sunt in perioada de proba? Multumesc frumos!
Buna ziua, am si eu urmatoare situatie, am citit pe internet despre ea, dar parerile sunt impartite. Asadar, sunt persoana fizica care doreste sa monteze camere de supraveghere video pe o proprietatea privata ce este pe numele tatalui, Din ce am inteles, de pe internet, daca acestea nu sunt montate de o firma de supraveghere video, daca cineva aduce un prejudiciu in incinta privata, filmarile/pozele nu sunt valabile la politie, acestea nu se iau in calcul. Prin urmare, as dori sa stiu, ca sa montez eu camerele de supraveghere video si ca filmarile si pozele de pe acestea sa fie valabile la politie, in caz ca se intampla ceva, imi este de ajuns cursul tehnic autorizat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru ocupatia de Tehnician pentru sisteme de detectie, supraveghere video, control acces – Cod COR 352130 sau trebuie sa mai iau autorizatie de undeva? Mentionez ca am si studii superioare economice, daca ajuta cu ceva pentru obtinerii acestei autorizatii. P.S. Nu stiu exact daca am postat in categoria care trebuie. Multumesc frumos!