avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate maisonmirela

Activitate maisonmirela

Chiriasul cu firma la cele 2 apartamente cu vederea stradala are acelasi statut ca si noi cei 2 proprietariii cu vederea intetioara pentru renovarea fatadei si a acoperisului este acelasi procentaj?
Noi cei 2 proprietari am facut deja reparatiile necesare la fatada din interior si acoperisul la care firma nu a participat la cheltuieli si acuma vor ca noi sa participam la cheltuieli ca asai legea. Cu stimă
Bună dimineața, Nu vrem asociatie! Se poate face renovarea
fatadei stradale fara asociatie? Suntem 4 locatari la curte comuna, noul proprietar un apartament la curte comuna, care are fatada la stradă, si a inchiriat apartamentul la firma de langa ea, amandoua locatiile au fatada la stradă. Casa este in forma de U. A cumparat noul proprietar casa la curte comuna la care acoperisul trebuie renovat si fatada trebuie renovara. Acum vrea sa faca asociatie pentru a putea repara acoperisul si fatada de la strada, 2 proprietari nu sunt de acord si cele 2 proprietati sunt de acord sa faca asociatie, Ne-au spus ca nu pot renova daca nu fac asociatie si daca sunt amendati, nea amenintat ca ne da in judecara sa platim amenda impreuna. Fatada lor de la strada este si a noastra ca este comuna si fatadele nostre sunt si a lor. Pe contracte terenul din curte este comun. A zis ca si fatada de la strada este comună si suntem obligati si cei care nu au fatada la strada sa participam la reparatii. Locatia nu este in zona protejata arhitecturala a Culturii. Noi cei 2 proprietari ne-am reparat deja acoperisurile si fatadele. Va multumesc pentru raspuns. Cu stima.
Bună ziua, Am făcut o sesizare la primărie ca să mi se facă grănițuirea dintre cele două proprietăți. După anumit timp, am primit raspuns de la primărie spunându-mi că nu sunt competenți să facă această măsuratoare de grănițuire între cele 2 proprietati și ca e mai bine să fac apel la instanta sau sa cad la înțelegere cu vecina mea.
Acum catva timp după ce foștii proprietari au decedat vecina împreună cu părinții au luat o bucata de teren din spatele casei si au facut gard pe terenul nostru ca sa poata să-și parcheze masina.
Nu ne deranjează ca a luat terenul de-a lungul casei, dar Cadastru nu mai este la fel.
Din cauză că nu pot să am cu vecina o conversație amicala, atunci trebuie să facem Apel la Justiție ca să se facă grănițuirea din cele două proprietăți sau la un Topograf
Ce se poate face ?
Va mulțumesc pentru răspuns.
Am pus o aerisire pentru hota in spatele casei, unde vecina tine +-60 de gaini si le tine langa gard.
Distanta de la hota si pana la gardul vecini este de 80 cm. si pana la casa vecinei este +- 10 m.
Vecina ne ataca ne hartuieste, insista sa inchidem aerisirea hotei deoarece o deranjeaza mirosul de gaze zice ea de la bucatarie.
Ea vrea sa faca plangere in justitie pentru a deplasa hota.
Va multumesc de raspuns
Am si eu o intrebare. Am pus o aerisire pentru hota in spatele casei, unde vecina care are +-60 de gaini si le tine langa Gard, de cum de soatele este un miros suffocant. Distanta de la hota si pana la gardul vecini este de 80 cm. Si pana la casa din spatele casei este +- 10 m. Vecina vrea sa inchidem aerisirea hotei deoarece o deranjeaza mirosul de gaze de la bucatarie. Ea vrea sa faca plangere in justitie pentru a deplasa hota. Noi nu reclamam niciodată. Trebuie pusa apa in vin cand ai vecini. LA ce ne putem astepta? Va multumesc.