avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru Doinita

Activitate Dumitru Doinita

Vecina mea are curtea cu tot cu construcția casei , a unui garaj și o altă anexă 250mp
Este legal să dețină în acest spațiu 4 câini maidanezi și 10/15 pisici ? Câinii latră noaptea și nu pot dormi , iar pisicile umblă pe acoperișul casei mele venind de la ea din balcon pe o platformă din scânduri, pe garajul ei , apoi pe barajul meu, și pe casa mea. Casa mea este cu un nivel iar a ei cu un etaj. Mă deranjează că pisicile își fac necesitățile pe casa și garajul meu și trebuie să suport în curtea mea toate mirosurile. După ploaie, când curge apă din jgheaburi ci toată mizeria de la pisici nu se poate sta în curte.
Nu știu unde ar trebui să mă adresez pentru soluționare. Am fost la poliție, și-a luat angajamentul că o să mai renunțe la o parte din pisici, dar astea au fost vorbe. Acum are mai multe, pt că se înmulțesc și mai aduce și după străzi. Vă rog dacă se poate să îmi dați o sugestie ce să fac. Vă mulțumesc anticipat.
Da, bineînțeles că cunoaște situația. Fata lucrează la Metro de 15 ani . După operația de toridă a fost în concediu medical un an și jumătate timp în care a făcut și cele două cure de tratament cu iod radioactiv și două operații de chisturi ovariene. Șeful ei direct a fost schimbat și cel nou venit nu vrea să înțeleagă că sunt reale problemele ei de sănătate. Are dosarul cu toate ieșirile din spital, cu toate investigațiile și analizele periodice. Luna aceasta este programată să lucreze o săptămână schimbul I ,următoarea schimbul III , alternativ . Este foarte greu pentru ea schimbul III , din cauza oboselii. În vară trebuie să facă o nouă terapie cu iod , pentru că încă are probleme. Nu se poate face mai devreme, din cauza ultimei operații. Vă rog dacă se poate să mă îndrumați ce să fac. Noul șef vrea să scape de ea, și i-a propus două salarii compensatorii în schimbul demisiei. Nu este omenește ce se întâmplă. Cât a fost sănătoasă a făcut parte din echipa metro pentru reamenajarea magazinelor din țară. A fost plecată mult timp în delegații și și-a făcut datoria destul de bine. Și acum își face treaba dar cred că nu mai are performanță ca în anii din urmă. Nu își poate permite să renunțe la serviciu pt că analizele pe care trebuie să le facă periodic sunt în majoritate plătite de noi , și pt că încă este tânără, se străduiește să se mențină în formă fizică bună. Nu este drept să îi iei unui om îngenuncheat de boală dreptul la muncă. Nu am cerut milă , și nici protecție. Există posibilitatea, dacă se vrea să o lase să lucreze în două schimburi . Vă mulțumesc mult pentru înțelegere și ajutor. Nu doresc nimănui să treacă prin suferința îndurată de copilul meu .
Fiica mea în vârstă de 38 de ani a fost diagnosticata și operată de urgență de cancer tiroidian în octombrie 2016. A făcut două cure de terapie cu iod la Spitalul Parhon. Între timp au intervenit complicații din cauza dereglarilor hormonale și a mai suportat 3 intervenții chirurgicale pt chisturi ovariene, două la Spitalul Bagdazar Armeni și una la Spitalul Malaxa când i-a fost pusă și plasă. Lucrează la o platformă Metro și acum i s-a impus să lucreze schimbul 3 . Vreau să știu dacă este legal . Ea prezintă stări de oboseală și probleme inerente din cauza dereglarilor hormonale. Este tânără și dorește să muncească în continuare.
Locuiesc la periferia Bucureștiului și am 10 găini pe care le cresc în curtea casei
Am fată cu probleme de sănătate și trebuie să mănânce carne de pasăre proaspătă. Nu știu dacă este o lege care reglementează acest aspect. Am apă curentă și le fac curățenie zilnic.