avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate Mateivs

Activitate Mateivs

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Am decis să revin cu o clarificare a situației în care m-am aflat în ideea că ar putea fi persoane care trec sau vor trece printr-o problemă asemănătoare . În urma reclamației depuse la ANPC am primit răspuns favorabil, societatea în cauza mi-au cerut să-mi retrag plângerea iar soldul restant mi-a fost retras. Mulțumesc tuturor care m-au susținut, dar și celor care au fost în contradicție, astfel am putut să le dovedesc că își dau doar cu părerea nefondată. Baftă tuturor!
Un contract din câte știu eu și am încheiat cu alți furnizori presupune un draft 2-3 foi în care sunt stipulate multe lucruri atât de-o parte cât si de alta. Cum să respecți niște termeni când nu ai cunoștință de ei. Puneți-vă în loc meu. La momentul cablării ce le era greu să aducă și acest contract. Eu nu eram la adresa respectivă, Îl semna soacra mea, o instiintasem. Lipsa de profesionalism zonal, ce au zis, hai că e la țară merge și fără.

Florin Cornea a scris:

Oferta acceptata valoreaza contract. Potrivit art. Art. 1188

" Oferta de a contracta
(1) O propunere constituie ofertă de a contracta dacă aceasta conţine suficiente elemente pentru formarea contractului şi exprimă intenţia ofertantului de a se obliga în cazul acceptării ei de către destinatar.
(2) Oferta poate proveni de la persoana care are iniţiativa încheierii contractului, care îi determină conţinutul sau, după împrejurări, care propune ultimul element esenţial al contractului. " Iar potrivit art. 1196 : " Încheierea contractului
Acceptarea ofertei
(1) Orice act sau fapt al destinatarului constituie acceptare dacă indică în mod neîndoielnic acordul său cu privire la ofertă, astfel cum aceasta a fost formulată, şi ajunge în termen la autorul ofertei. Dispoziţiile Art. 1186 rămân aplicabile. " In concluzie pe baza ofertei acceptate cu datele dvs. de CI va dovedi in instanta existenta intelegerii contractuale finalizate cu instalarea internetului chiar in lipsa formei scrise a contractului.




Mulțumesc, pentru sfaturi, foarte util. Chiar înainte de această postare le-am făcut o reclamație la protecția consumatorului.

Sunt cei de la Akta. Așa este, vroiam sa văd și eu termenii și condițiile atât în ceea ce ma privește cât și pe ei. Le-am făcut o reclamație la protecția consumatorului și aștept răspuns.

mvali a scris:

Daca sunt cei de la Telekom ei asa fac.. este o practica comerciala sa nu va trimita contractul ca sa nu stiti drepturile dumneavoastra, inclusiv faptul ca aveti o perioada in care il puteti anula. Cereti sa vi se arate contractul cat mai repede. Este un caz bun pentru protectia consumatorului.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe bune, asta numesti tun!? Sincer acele 5-6 luni cât a fost semnal, l-am folosit doar de câteva ori. Viteza internet - ului era mică. Așa că....

cris0811 a scris:

asta nu exonereaza consumatorul de plata serviciilor, mai ales ca a fost instiintat referitor la plata facturilor (care apropo, nu e musai sa fie trimise) ! adevarul e ca probabil a zis ca da si el un tun. uita astia de el si uite asa are internet gratis! ghinion!


Bună ziua. Nu am dat nici un ban acestei companii. Nu înțeleg cum mă pot executa silit, este legal ce fac ei având în vedere ca nu am un contract cu ei? Cum ma pot persecuta cu astfel de mesaje!? Ce se poate întâmpla "executat silit"!?
Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie. Pe data 04.07.2017 am solicitat telefonic unei societăți un serviciu de internet la o adresa situata in provincie mai precis la soacra mea. Am trimis online o scanate de pe C.I. si la scurt timp a sosit un tehnician care a efectuat toata cablarea. Totul bine, au dat drumul la semnal dar pana si astazi nu mi-a fost prezentat un contrat pe care sa-l citesc si semnez. Am tot asteptat sa vina cu contractul, am primit mesaje pe telefon ca am de plata dar nu am vazut cum pot plati atata timp cand eu nu am luat la cunostinta cu termenii si conditiile contractuale. Dupa circa 5-6 luni au intrerupt semnalul. In ultima vreme am primit mnai multe mesaje, prin faptul ca daca nu platesc voi fi executat silit. Le-am trimis mai multe mail-uri explicandu-le ca inca nu am semnat un cotract cu ei si faptul ca i-am contactat a fost doar o cerere de serviciu.Mi-au spus, ca daca eu le-am dat o copie de pe C.I.inseamna ca am luat la cunostinta cu termenii contractuali. Este aberanta explicatia lor dupa parerea mea, tot primesc in continuare mesja pe telefon ca am de plata+penalizari si ca situatia mea au trimis-o la departamentul juridic. Acum eu intreb, chiar ma poate obliga o societate sa le platesc cand eu nu am semnat un contract cu ei? Precizez ca la adresa respectiva nu a sosit o factura, ci am primit asa cum va spuneam niste mesaje telefonice de plata. Ma deranjeaza toata aceasta conjunctura, de aceea am apelat la ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta problema. Multumesc!