avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate VALI_M

Activitate VALI_M

Va rog sa detaliati ce inseamna "cumparam in indiviziune si in jumatate". Va multumesc.
As dori sa va prezint urmatoarea speta:
Lucrez intr-o institutie publica, sunt functionar public, nu sunt membru de sindicat dar cu toate acestea de la 01 octombrie a.c. mi se va retine fondul de negociere in cuantum de 0,4% din salariul tarifar conform unui anunt postat de sindicatul din institutia in care lucrez. Sindicatul motiveaza introducerea acestui fond de negociere pentru salariatii care nu sunt membri de sindicat prin incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate.
As dori sa imi spuneti daca este legala aceasta retinere a acestui fond de negociere.
As dori sa imi transmiteti ce pot face in aceasta situatie, pot actiona in judecata institutia la care lucrez pentru ca imi va retine aceasta suma?
Cunoasteti spete de acest gen in care salariatul a castigat in instanta??
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Sefa mi-a raspuns ca asa considera ea ca pot trece in anul urmator doar cu cateva zile de concediu aferente acestui an dar pe care mi le da doar pana in luna martie dupa care le pierd in gandirea ei. As vrea sa va intreb daca acest comportament al sefei poate fi considerat abuz in serviciu.
Sunt functionar public, lucrez la o institutie publica si as dori sa va intreb daca pot lua anul viitor o parte din zilele de concediu de odihna aferent anului acesta.
Va intreb acest lucru deoarece sefa mea mi-a spus ca anul viitor pot sa imi iau cateva zilele din concediul aferent acestui an doar pana in luna martie dupa care pierd zilele de concediu neefectuate.
As vrea sa va spun ca am studiat Codul muncii iar acolo se prevede la art 146 alin (3) ca Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un in calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
Intrebarea mea este daca sefa mea nu face un abuz nepermitandu-mi sa efectuez concediul de odihna la care am dreptul.
As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema avuta cu cei de la Protectia Consumatorului.
Am facut o sesizare la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului dupa ce am cumparat o sticla cu bere expirata de la un magazin si am primit urmatorul raspuns:
"- deoarece nu v-ati prezentat la operatorul economic reclamat, am procedat la solutionarea amiabila a petitiei dvs.
- in conformitate cu prevederile procedurii de cercetare a reclamatiilor, o copie a reclamatiei dvs s-a transmis la operatorul economic dvs. s-a transmis la operatorul economic."

As dori sa mentionez ca nu am fost contactat de cei de la Protectia Consumatorului pentru a ma prezenta la agentul economic. As vrea sa va intreb daca este normal sa merg si eu in calitate de sesizor impreuna cu cei de la Protectia Consumatorului pentru a verifica sesizarea mea.
As dori sa va mai intreb daca este normal ca cei de la Protectia Consumatorului sa transmita o copie a sesizarii mele care cuprinde toate datele mele de identificare catre operatorul economic.
Conform art. 46 din Legea Nr. 188/1999 actualizată privind statutul funcţionarilor Publici “Funcţionarii publici au obligaţia să păstreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum şi confidenţialitatea în legătură cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunoştinţă în exercitarea funcţiei publice, în condiţiile legii, cu excepţia informaţiilor de interes public.”

Având în vedere prevederile articolului sus menţionat consider că angajaţii de la Protecţia Consumatorului Vaslui nu trebuiau să transmita o copie a sesizarii mele operatorului economic.
In final as dori un sfat. Ce pot face in aceasta situatie si unde pot sesiza neregulile relatate mai sus avand in vedere ca eu am transmis acestea la Autoritatea Nationala pentru protectia consumatorului iar acestia au redirectionat catre comisariatul judetean sesizarea mea si nu s-a rezolvat absolut nimic. Va multumesc anticipat ptr raspuns.
Acest link ([ link extern ] ...)

ma trimite catre legea veche. Eu doresc sa ajung la legea adoptata de camera deputatilor pe 28.02.2012.
Răspuns la discuția Posibil abuz in serviciu?
Dar cine ma poate ajuta in speta expusa de mine?
Unde gasesc continutul Legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie adoptate de camera deputatilor pe 28.02.2012 in format text?
Răspuns la discuția Posibil abuz in serviciu?
Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Posibil abuz in serviciu?
Nu ma pune sa semnez in locul colegului. Ma obliga pe mine sa accept sa semneze si colegul pe rapoartele mele, scrise numai de mine. Imi cere acest lucru ca sa se vada ca are si el "activitate" cu toate ca acesta nu face absolut nimic..
Deci eu intocmesc aceste rapoarte iar la sfarsit la rubrica intocmit seful ma obliga sa il trec si pe colegul meu cu numle lui si semneaza si el cu toate ca nu a scris niciun cuvant.