avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate JeanTeodorescu

Activitate JeanTeodorescu

Buna seara, as avea si eu o intrebare in legatura cu plata concediului medical. Am contracte de munca cu trei angajatori unde platesc CAS si CASS. Pot sa primesc plata pentru concediu medical de la toti cei 3 angajatori? Care este metodologia sau legislatia care se aplica in acest caz?
Bună seara! Da dar la jumătatea audieri a plecat, având o atitudine recalcitrantă .

Cornel Vasile a scris:

A fost audiat salariatul?

În timpul cercetări disciplinare angajatul pleacă fără să dea nota explicativă și fără să semneze procesul verbal. Se poate stabili vinovăția și propune sancțiunea? Sau se convoacă o noua Cercetare disciplinară?
Se poate realiza transferul din învățământ în cadrul primăriei fără acordul șefului cedant, in situația în care nu există înlocuitor. Dacă da există un termen de preaviz ca în cazul demisiei ??
Cornel Vasile a scris:

Si nelamurirea care este?

Beneficiez de CO (62 zile) acordate în invățământ?
Bună seara!
Dacă sunt amgajat la o firmă privată și ulterior m-am angajat în învățământ beneficiez de concediu de odihnă acordat cadrelor didactice de 62 zile. Menționez că în învțământ am 1/2 normă, iar la firma privată primesc duar 21 zile CO confor CM pentru o normă de 168 ore/lună.
Mulțumesc!
Discuție Ordin Prefect
Ordinul Prefectului se publica in Monitorul Oficial? .Prin el se poate introduce o clauza concurentiala .Vezi Ordinul 456/24.05.2019.Art.3(3) lit.b
Răspuns la discuția Suspendare permis 90 zile
Daca Politia v-a incadrat conform art. 103 alin. 3 lit.c din OUG 195/2002 puteti sustine examen pentru reducerea numarului de zile privind suspendarea permisului de conducere cu conditia sa fi comunicat personal la ghiseu rezolutia privind scoaterea de sub urmarirea penala in termen de 15 zile (termen care este discutabil).
Necomunicarea "la ghiseu" a rezolutiei elimina dreptul de a sustine examenul pentru reducerea suspendarii.

Daca cele 90 de zile de suspendare au fost formate din:
- 60 zile pentru neacordare de prioritate cu accident
- 30 zile majorare
Conform legii, conducatorul auto nu beneficiaza de reducere (art. 221 pct. 2 lit. a)
Cu alte cuvinte, in toate cazurile in care perioada de suspendare se majoreaza cu 30 zile nu mai este posibil sustinerea examenului pentru reducerea suspendarii. (art. 118 pct. 4-5)

In cazul dumneavoastra din cate am inteles, fie nu v-ati prezentat la ghiseu cu rezolutia in termenul mai sus mentionat, fie cele 90 de zile au in componenta lor o majorare de 30 zile fapt pentru care nu puteti sustine examenul pentru reducerea suspendarii.

Va recomand sa solicitati o audienta la Comandant.
Puteti solicita o carte provizorie daca dureaza asa mult obtinerea C.I.
Răspuns la discuția Suspendare permis 90 zile
Permisul d.voastra a fost suspendat ca urmare a unei rezolutii de nenceperea urmarii penale,scoatere de sub urmarire penala,sau incetarea urmaririi penale date in urma unui dosar penal.In acest caz conform legislatiei politia suspenda P.C. 90 de zile, situatie in care nu se poate obtine reducerea perioadei de suspendare la 30 zile,chiar daca indepliniti conditiile necesare reducerii.