avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate iadrianik

Activitate iadrianik

Buna ziua,
Daca este un avocat interesat sa reprezinte asociatia in speta de fata, il rog sa ma contacteze pe mobil 0726691016.
Apartamentul s-a vandut la licitatie si saptamana viitoare pe 16 Oct se impart banii la executor.
Multumesc.
Adrian
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: asociatia de proprietare a dat in judecata un locatar care avea datorii la intretinere (sa spunem 10000 RON datorii intretinere + 8000 RON penalizari).
Pe baza dosarului aflat pe rol, dar care nu a fost inca judecat (urmeaza a fi judecat in decembrie 2012) si nu s-a dat inca o hotarare, s-a obtinut totusi inscrierea la Oficiul de cadastru, in cartea funciara a respectivului locatar, "inscris sub semnatura privata: intabulare, drept de PRIVILEGIU IMOBILIAR".
La acest moment, s-a descoperit ca pe respectivul apartament, in cartea funciara, mai apar alte doua mentiuni:
- contract de ipoteca: INSCRIERE, drept de IPOTECA (sa zicem pentru 80.000 euro - catre o banca)
- somatie: NOTARE, drept de SOMATIE (pentru plata sa zicem a 5.000 euro datorii si 2.000 RON cheltuieli executare - catre o persoana fizica)
Asta inseamna ca mentiunea de PRIVILEGIU IMOBILIAR (catre asociatia de proprietari) este a treia mentiune in cartea funciara.
In acest moment, persoana fizica de mai sus care are de recuperat datoria de 5000 euro si 2000 RON, a obtinut deja o hotarare judecatoreasca, iar apartamentul respectivului locatar (care are si restantele catre asociatie) este deja scos la licitatie, prin intermediul unui birou al unui executor judecatoresc).
Apartamentul este evaluat si scos la licitatie la o suma sa zicem de 50.000 euro.
Intrebarile mele sunt:
1. daca se gaseste un cumparator la licitatia organizata de executorul judecatoresc, care este ordinea in care se fac platile? Pentru ca sunt cheltuieli judecatoresti/executorii, somatii (datorii) catre persoane fizice, ipoteca de la banca, privilegiu pentru asociatie. Ce e cel mai important este ca suma obtinuta pe apartament nu acopera ipoteca de la banca, si cu atat mai putin toate cheltuielile.
2. cum este afectata ordinea de mai sus in care se fac platile in cazul in care Asociatia de proprietari nu are inca o hotarare judecatoreasca, ci doar inscrisul de la cartea funciara?
3. cum poate Asociatia grabi termenul de judecata in vederea stabilirii unei hotarari judecatoresti? Sau ce alta modalitate este posibila, eventual pentru oprirea unei sume asiguratorii la momentul de fata, a carei plata efectiva catre asociatie sa se faca la momentul ulterior, cand se da o hotarare judecatoareasca?
4. cat de oportuna este angajarea unui avocat, tinand cont de situatia de mai sus? Poate avocatul ajuta la devansarea termenului de judecata sau poate obtine acea suma asiguratorie, caz in care ar fi oportun. Dar daca plata ipotecii catre banca, ar fi inaintea Privilugiului Imobiliar catre Asociatie, atunci asociatia oricum nu ar obtine nimic, deci angajarea avocatului nu ar ajuta.

Multumesc anticipat pentru raspuns si sfaturi.
Buna ziua.

Poate ma puteti ajuta cu urmatorul aspect.

Am confirmat cu firma RADET ca orice debransare legala se face in baza unui Referat tehnic de specialitate pentru partile comune. Acest referat contine procentul pentru partile comune. Nu ar trebui sa se foloseasca acest procent in repartizarea cheltuielilor? De ce trebuie sa stabileasca arbitrar asociatia un procent, cand exista unul indicat de cineva autorizat?

Multumesc.
In primul rand, multumesc pentru raspunsul prompt.
Tocmai prima metoda propusa de dvs. (inventarul intregului sistem de incalzire din condominiu), care presupun ca inseamna stabilirea SET-ului pentru fiecare apartament si pentru partile comune, incercam sa o aplicam si la asociatia noastra, cu ajutorul celor de la RADET Bucuresti.
Mentionez ca eu fac parte din cei cu apartamente inca legate la sistemul central de incalzire.
As avea doua intrebari complementare:
1. este posibil ca ceilalti locatari, din apartamentele debransate si care au centrale termice, sa refuze acest inventar pentru stabilirea SET. Daca da, e ceva de facut?
2. cum e si normal, SET la cei debransati depinde de faptul daca au sau nu izolate coloanele de caldura. Din pacate la noi e posibil ca unii proprietari sa izoleze temporar, astfel incat sa le rezulte un SET mai mic si apoi sa dez-izoleze. Din cate stiu, izolaţia termică poate fi acceptată numai dacă:
a. au fost respectate condiţiile tehnice de execuţie, este asigurată stabilitatea materialelor izolatoare pe conducte astfel încât să poată asigura o etanşeitate bună şi să nu poată fi demontata;
b. există fişă tehnică/certificat de conformitate pentru materialul folosit certificate (semnate si stampilate) de producator/furnizor, din care să reiasă valorile conductivităţii termice care trebuie sa fie mai mica de 0,045W/mK prevăzute în reglementările tehnice în vigoare;
c. sunt aplicate elementele de sigilare.
Sunt aceste 3 conditii trecute in vreo lege?
Toate conditiile imi par importante, mai ales cea cu privire la elemtele de sigilare.

Multumesc.
Buna ziua,
As avea si eu aceeasi intrebare: cum se imparte factura la caldura intre apartamentele bransate si cele debransate? Mentionez ca la apartamentele ramase bransate nu sunt montate repartitoare de caldura (in fiecare apartament). Exista doar un ceas la subsol care inregistraza caldura totala utilizata pentru tot blocul? Cat trebuie sa plateasca cei debransati si cat trebuie sa plateasca cei bransati? Cum este influentat calculul de faptul ca unii din cei debransati au izolat tevile de caldura?
Multumesc,