avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Dacul G

Activitate Dacul G

Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Eu sunt doar un om al cifrelor și cu tangențe doar în Legislație.
Să vorbim puțin de injectare, pe cifre și anume studiul Pfizzer asupra propriei lor terapii.
[ link extern ] /
5000 placebo 5000 injectați
În iulie 2021 rezultatele preliminare (studiul intermediar dureaza 2 ani) arată 14 morți la placebo și 20 morți la injectați. O mortalitate de 3,4 la mie/15luni. Subiecții au fost aleși cu grijă și nu reflectă starea generală a unei populații.
Ca și comparație față de 3,4 la mie, mortalitatea generală în România, anul 2019 a fost de 12,6 la mia de locuitori, fără nici o pandemie.(conform cifre oficiale INS)

Ca și apărător veteran al drepturilor omului trebuie să vă fi lovit foarte mult de cifre. Dincolo de cercetările descriptive faceți și raportări la cifre, poate veți vedea ansamblul situației cu alți ochi.
Anii care au trecut peste mine m-au învățat că este foarte greu sa faci pe cineva să-și schimbe părerile pentru că devin atașați de ele.
Dumneavoastră vedeți pandemia dintr-o anumită postură, pentru dumneavoastră și nu pentru cei din jur încercați să o validați matematic

Cât despre măsurile antipandemice jalnice, acestea au fost luate in plan politic și fără un suport profesional al medicilor specialiști. Se aud și s-au auzit doar părerile celor care au rezonat cu ce a dost dictat politic și de cele mai multe ori medici care nu sunt virusologi sau pandemiologi și a căror specializare a fost mai aproape de ginecologie decât de cercetarea virusologică.

In momentul de față avem profesioniști extraordinari la Institutul National de Statistică care ar putea să facă rapoarte clare și concise asupra stării de fapt. Guvernul ia în continuare măsuri de ordin politic fără nici o bază medicală sau statistică în spate.

Certificatul Verde așa cum spunea un alt interlocutor mai sus este tot Măsură Politică, de aceea sunt sigur că va fi implementat, măcar să se respecte Constituția.
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
"Nu a fost creat doar pentru libera circulație."

Libertate
"Bruxelles va solicita miercuri crearea unui „certificat verde digital” care să permită cetățenilor vaccinați și nevaccinați să călătorească în alte state membre
Publicat: 16 03. 2021, 20:26"

Discriminare
"Deputatul minorităţilor naţionale – Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT , Andi Grosaru, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că certificatul verde introduce o practică eugenică, interzisă de către Carta Europeană a Drepturilor Omului. El susține că certificatul digital prin care cetățenii dovedesc că au fost vaccinați sau trecuți prin boală, copiază certificatul introdus de Adolf Hitler prin care deţinătorul trebuie să dovedească faptul că este de origine ariană.
Publicat: 08 11. 2021, 19:52"

In doar 7 luni.
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Este o lunga descriere a unei situatii virtuale. Totusi nu-mi raspundeti.
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
D-le Claudiu,
Poate mă lămurești în două chestiuni asupra Certificatului pe care îl susțineți atât de perseverent.
1. Cum poate ajuta Certificatul împotriva pandemiei?!
Este doar un act electronic sau pe hârtie de înregistrare care atestă o dovadă a unui fapt.
2. Prin ce mijloace legale s-a pervertit scopul și natura în care a fost creat de Bruxelles?!
A fost creat cu Scopul de a "menține libera circulație între țările UE" . Astfel încât dacă provii dintr-o țară cu rată mare de infectare sau nevaccinați să poți circula în spațiul european.
Acum are Scopul restrictiv, deși stau în aceași țară cu același număr de infectări sau de nevaccinați am nevoie de el să intru la Bricolaj!!!
NATURA lui este de act sanitar international adică pașaport sanitar controlat de autoritățile din țara in care calatoream. Acum este Certificat Anticovid și Antipandemic pe care mi-l controlează toți ospătarii și portarii.
Cu pași mici din măsura de liberalizare devine instrument de discriminare.
Doamne ferește-ne de măsuri de liberalizare!
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Să înțelegem că Constituția nu se aplică prezumtiv în fața unor decizii și hotărâri neconstituționale, ea trebuie revalidată în fața fiecărui mucos care o încalcă.
Baza Constituției spune că dacă o încălcăm suntem pedepsiți chiar dacă nu cunoaștem Constituția și Legile statului.
Deci prin extensie Guvernul este deasupra Constituției și dacă o încalcă nici măcar nu este tras de urechi. O lacună foarte gravă!
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Multumesc!
CONCLUZIE
Guvernul Interimar si-a asumat atributii ilegale din motive "morale" si pentru ca Parlamentul "se misca prea incet".
Rezulta ca:
-Restrictiile in malluri, magazine de bricolaj, institutii publice etc. - sunt ilegale
Prin faptul ca HG este ilegal in fond devine nul in parti, deci:
-Sunt nule deciziile privin obligativitatea purtarii mastii atat in spatii inchise cat si in spatii deschise
Astazi din punct de vedere Constitutional NU AVEM STARE DE URGENTA.
Intrebarea fireasca care se pune:
Este ilegala aplicarea HG-ului de catre institutiile din teritoriu?
sau
Este legala aplicarea unei HG ilegale?
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Dacă s-ar fi vrut eliminarea amenințării Covid s-ar fi făcut o pregătire de 2 luni si un lockdown total de 2 săptămâni. Unitățile sanitare ar fi lucrat in regim de armată 2 săptămâni, dar cele 2 săptămâni de carantinare nu ar fi avut pierderile economice si de vieți ale acestor 19 luni.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

La o vedere generica mie nu imi par sa existe probleme.
Masurile.de restrictie și protectie au fost date și prin legea cu starea de alerta care permite guvernului sa se implice.

În mod normal trebuia sa fie stare de urgență dar merge și asa.
Important este ca masurile sa fie proporționale și provizorii.
Eu asa le.consider.

Rămâne de vazut și ce lege va da parlamentul.
Sunt multe variante posibile și urmează sa.le.discute.

De pilda, cati ani va trebui sa se vaccineze omenirea, este marea întrebare...
Oare, for ever?


Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Nu vorbesc despre o lege și nici de legalitatea Certificatului Verde.
O HG nu este Lege. HG se ia în baza unei Legi, care la rândul ei se adoptă în baza și conform Constituției.
Eu întreb dacă este luată legal această HG și cred că am expus destul de clar pe bază Constituțională motivele pentru care pun această întrebare.
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
Consider ca obligativitatea oricarui guvern este de a fi el insusi in legalitate, mai ales cand aceste masuri sunt extraordinare in timpuri extraordinare.
Nu motivatia este in discutie si nici subiectul intrebarii mele.
Vorbesc despre Constitutia Romaniei ca Lege Fundamentala si la faptul ca la ceea ce am iterat mai sus nu exista exceptii nici in Constitutie nici in aplicarea ei.
Dumneavoastra imi vorbiti despre o obligatie mai mult "morala" a guvernului interimar, care ar deschide un cuib de serpi cu foarte multe argumente pro si contra privind morala si conduita acestui guvern interimar pana in momentul in care a fost demis.
"Guvernul Interimar" este aceea denumire data starii de fapt ca Romania nu are in momentul de fata nici un fel de guvern. Acest interimat este unul administrativ pana la predarea catre un guvern legal ales.
Drepturile si obligatiile unui guvern interimar sunt cuprinse in Constitutie care este (ma repet) legea fundamentala.
In momentul in care si-au depasit atributiile constitutionale putem spune ca este un "subiect alunecos" doar pentru a trece cu vederea peste un act anticonstitutional.
Cat despre masurile din HG sunt sigur ca puteau fi luate si fara adoptarea Certificatului Verde pentru ca Certificatul Verde nu combate pandemia si nici nu te fereste de imbolnaviri.
Daca era atat de foarte necesar in combaterea pandemiei Certificatul Verde se putea recurge la depunerea situatiei catre Parlamentul Romaniei care este in momentul de fata organul de control al guvernului interimar. Subliniez tocmai pe fondul unei pandemii necesitatea ca masurile sa fie legale, clare si cu obiectiv urgent de combatere.
In continuare ramane aceeasi intrebare:
este legală Hotărârea Guvernului interimar privind introducerea Certificatului Verde?
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

De unde rezulta ca se încadrează la ,,politici noi"?

Este o măsură de protectie a populatiei, o măsură necesara intr-o societate democratică și tine de ceva la nivel european care are o natura medico-sanitara.

Este un răspuns destul de evaziv. Indiferent de motivația pe care o atribuiți acestei măsuri este vorba de introducerea unei "restricții" total nouă care nu mai urmărește linia de măsuri administrative de gestionare a pandemiei care au fost luate până la căderea guvernului. Asta se traduce prin "politică nouă" în gestionarea pandemiei. Asta dacă nu cumva îmi puteți spune unde anume în legea 55/2020 este sugerată sau cuprinsă o astfel de măsură, astfel încât acum doar să fie aplicată prin normative.