avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Maria19931

Activitate Maria19931



CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

În primul rând motivarea în fapt nu intereseaza pe nimeni și nu are relevanță din punct de vedete juridic povestea cu soțul.ca aveați 20 de ani.ca nu erați matură etc.Practic nu arătați nici un motiv pt care executarea ar fi nelegala.mai mult decat atat probabil o sa fie admisă exceptia tardivitatii formulării contestației.la prima vederea pare ca ati depășit de mult termenul de 15 zile în cate puteati contesta actele de executare.Si eu mi as repara singur masina.mi- as plomba singur dintii dar nu pot.nu inteleg de ce cred justitiabili ca isi pot rezolva singuri problemele juridice.Mai mult decat atat nu este motivată în drept.nu solicitați probe etc.Posibil ca nici un avocat sa nu va poată ajuta demerserurile trebuiau făcute din 2018.

Nici penalizările care sunt de 12 ori mai mari decât creditul inițial nu cred ca sunt tocmai legale. Nu ar exista nici o șansă de reușită împotriva unui IFN?
Mă puteți ajuta cu un răspuns , daca este buna formularea contestațieI și dacă as avea o șansă de câștig? Dacă îmi puteți oferi un sfat va sunt recunoscătoare. Va mulțumesc


"Domnule judecator,

Subsemnata ....., posesoare CI cnp ..., MZ ....domiciliata la adresa..., formulez contestatie la executarea silita impotriva incheierii dosarului nr 85/2018 a biroului executorului judecatoresc...pentru urmatoarele motive:
In cursul lunii septembrie a anului 2015, am apelat la ….(numele ifn) incheind cu aceasta institutie un contract online pt imprumutul sumei de 800.00 lei, deoarece nu aveam o situatie financiara buna stand in chirie, iar actualul sot nelucrand. Acesta m-a convins sa aleg aceasta obtiune, in vederea rabursarii creditului in perioada imediat urmatoare cand el isi va gasi un serviciu. In momentul cand s-a angajat, dorind sa achit datoria catre institutie, am observat penalizari mari, iar in urma discutiei cu sotul, mi-a indus ideea ca daca nu-l vom achita nu se va intampla nimic legal spunandu-mi ca doar institutiile bancare pot pune propire pe salariu,iar eu l-am crezut (având 20 ani atunci și nu destul de matura ), speriata fiind de situatia financiara din acea perioada si fiind insarcinata.
Cu trecerea timpului nu s-a intamplat nimic pana in anul 2018 cand am primit la serviciu si in posta o instiintare de executare silita cu propire pe salariu pentru recuperarea creantei in suma de 11.485,19 lei, la care se vor adauga dobanzi, penalizari, comisioane si cheltuieli de executare pana la achitarea integrala a debitului compus din suma de 360.00 lei, reprezentand dobanda legala, suma de 10.304.00 lei reprezentand penalitati si suma de 800.00 lei reprezentand principalul restant.
Angajatorul m-a instiintat de aceasta poprire si a pus in aplicare ordinul domnului executor pana la achitarea sumei de 13.098.02 lei, incepand cu luna iunie a anului 2018, pana in prezent achitând suma de aproximativ 6000.00 lei .
Consider aceste penalitati abuzive fiind o suma exorbitanta luand in considerare creditul intial de 800.00 lei, acestea ajungand de 13 ori mai mari decat imprumutul.
Asadar, am rugamintea la dumneavoastra de a lua act de aceasta cerere pentru o recalculare legala a penalitatilor creditului respectiv sau anularea totala a acestui contract incheiat cu insitutia financianara nebancara, asumandu-mi si fiind constienta de greseala din trecut deoarece aceasta situatie m-a afectat psihic, m-a stresat foarte tare si suport singura aceste cheltuieli.
Rog suspendarea executarii silite pe toata perioada procesului.
Va multumesc!"
Buna ziua, am nevoie de un sfat va rog. Suntem impreuna de 4 ani, casatoriti civil de 3, iar in urma acestei relatii avem un copil de 3 ani. Am hotarat sa divortam pe cale amiabila, cu custodie comuna pentru ca nu reusim sa ne mai intelegem. Eu vreau sa plec din casa unde stam impreuna acesta fiind un apartament inchiriat, la bunica mea care sta intr-un apartament cu 3 camere iar acolo locuind numai ea si baiatul ei, , deci copilul ar avea camera lui, ar avea confort, precizez ca, copilul a stat cu bunica mea in tot acest timp cat am fost noi 2 la serviciu deci este obisnuit cu ea, deoarece nu-mi permit sa stau in chirie pentru ca am 2 popriri pe salar(imprumuturi facute cand eram impreuna dar care acum le suport singura) el ramanand in chirie iar daca ramane fara servici nu mai are posibilitatea de a plati deoarece nu are suport . Am hotarat de comun acord ca eu sa plec din data de 10 iunie cu tot cu copil lasand scris el, ca nu ma va da la parasire de domiciliu si hotarand un program pt a sta cu copilul. Pana in luna iulie cand putem ajunge la un notar el poate face ceva in dezVantajul meu? Precizand ca acea foaie o vom semna amandoi de fata cu un martor(mama). E dezavantajos pentru mine sa divortam pe cale amiabila cu custodie comuna? Sau e mai bine in instanta chiar daca noi ne-am inteles la un program de a sta cu copilul, el sa plateasca pensie alimentara si sa fie pe cale amiabila, cu custodie comuna? Va rog sa ma ajutati cu un sfat.