avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate Sammy1993

Activitate Sammy1993

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate!!
Am cumparat un teren (intr o comuna) si intentionez sa construiesc o casa. Problema este ca “vecinul” din spatele terenului creste animale, nu stiu in ce numar..nu am stiut de acest lucru pana in vara acestui an cand a inceput sa se simta un miros foarte puternic de porci, suntem mai multe familii in aceeasi situatie..nu stim cum sa procedam, exista vreo lege care sa il oblige sa mute cotetele in alta parte, sa fie o distanta mai mare de terenul meu (cotetul se afla la o distanta de maxim 50 de cm de terenul meu)..m ar ajuta foarte mult un raspuns..! Va multumesc!
Buna ziua! Am o problema privind calcularea salariului ( nu mi-au adaugat la salariu doua sporuri), unde as putea sesiza aceasta problema sau ce as putea face in situatia respectiva? Mentionez ca lucrez in cadrul MAPN..
Va multumesc!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

anatiti a scris:

In aceasta situatie este mai complicat:
-D-voastra nu sunteti proprietar
-d-voastra nu sunteti chirias ca nu aveti contract cu proprietarul
-nu aveti viza de flotant deci nu locuiti acolo
In aceasta situatie greseste si asociatia ca v-a trecut pe d-voastra pe lista cu cheltuielile pentru intretinere deoarece nu aveti viza ca locuiti acolo. Intretinerea, in aceasta situatie, se plateste de proprietar chiar daca efectiv o platiti d-voastra.
Ce trebuie sa faceti:
-faceti contract de inchiriere cu proprietarul.
-pe baza acestuia sau impreuna cu proprietarul va duceti la primarie sa va faca viza de flotant.
Apoi va duceti cu cererea la presedintele asociatiei care este obligat sa va elibereze adeverinta (legea 196 spune ca se raspunde la solicitare in termen de 7 zile, daca nu intervine si alta lege in aceasta situatie. Contractul de inchiriere nu este obligatoriu pentru viza de flotant ci numai acordul personal al proprietarului care trebuie sa aiba cu el si actul de propritate. Daca stati la bloc cititi legea 196/2018 a asociatiilor de proprietari pentru a va descurca mai usor cu acesti administratori care cred ca ei conduc asociatia.Va urez success.

Am contract cu proprietarul!!! Este integistrat si la anaf contractul!!! Doar flotant nu am..am facut si cerere pentru adeverinta in urma cu aproape doua luni.
Nu am un termen limita, problema edte ca daca nu depun adeverinta la dosar nu primesc indemnizatia de chirie..si asta e o problema, trebuie sa platesc chiria din banii mei

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu conteaza ca nu aveti viză de reședință din moment ce va iau banii pe întreținere.

Sesizati comitetul.executiv si comisia de cenzori cu cerere.
Sunt niste termene care va cam încurcă.

Ati putea apela la avocat asa cum s-a arătat mai sus dar ar trebui ca avocatul.sa meargă acolo la asociatie.
Dacă nu rezolva deschideți proces pe ordonanța daca va trebuie urgent adeverința.
În câte zile aveti nevoie de adeverință?
Cand expira termenul pentru depunerea adeverintei?



Ionut.ion a scris:

Aveti viza de flotant pe acea locuinta?
O puteti ameninta cu chemarea in instanta daca nu va elibereaza adeverinta in doua zile, puteti discuta si cu un avocat sa le trimita o somatie, poate asa se sperie si se misca treaba mai repede...

Din pacate nu am flotant pe acea adresa ca nu era nevoie la dosar si nu mi am facut..

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Adresați cerere scrisă si luati nr de înregistrare.
În cel mult 2 zile ar fi trebuit să aveti adeverinta.

Cu judecată este mai complicat deoarece durează dar este o variantă.

Am facut acest lucru si tot nu am primit adeverinta...ba mai mult am fost trecut la nu stiu ce plati (servicii de curatenie si nu mai stiu ce, eu am stat doar la casa nu prea stiu cum stau treburile pe la bloc), sunt trecut de la incepulul lunii mai si adeverinta tot nu am primit o..eu doar cu administratorea am vorbit, dansa imi spune acum ca trebuie sa astept sa vina nu stiu ce factura pe numele meu ca doar asa se poate elibera..nu cred ca e ceva normal sa astept 2 luni dupa o astfel de adeverinta, i-am dus eu adeverinta de tip, trebuie doar complectata si stampilata. La toti colegii mei care beneficiaza de indemnizatie li s-a eliberat pe loc..
Am o problema in eliberarea unei adeverinte de locatar. Astept de aproape doua luni si inca nu am primit adeverinta. Administratorea blocului gaseste mereu motive si motive si nu imi elibereaza.. Am nevoie de adeverinta pentru dosarul de indemnizatie de chirie, angajatorul nu imi deconteaza banii de chirie fara acea adeverinta. Mentionez ca nu sunt restante la intretinere sau la orice altceva.. Ce as putea face in cazul respectiv? In cat timp ar fi trebuit eliberata adeverinta legal?
Multumesc anticipat!!!
Răspuns la discuția Adeverinta asociatie proprietari
Buna ziua! Am si eu aceeasi problema ca si doamna respectiva, doar ca in cazul meu nu este vorba de nici o restanta la intretinere sau orice altceva. Este normal sa astept de aproape doua luni pentru a-mi elibera adeverinta? Pierd banii de chirie din aceasta cauza..Administratorea imi baga mereu fel si fel de motive si nu imi elibereaza adeverinta..ce as putea face in acest caz?
Multumesc!!!

Adriantot a scris:

Pentru ca asociatia sa va elibereze adeverinta ar trebui sa aveti contractul de inchiriere declarat la finante, o copie depusa la asociatie, sa fiti inregistrat in cartea de imobil a asociatiei cu datele personale si... sa nu aveti restante la intretinere.
Daca indepliniti primele conditii, e in regula dar, din ceea ce spuneti nu indepliniti ultima conditie.
De ce ar trebui sa fiti la zi cu platile? Incerc sa explic.
Cereti presedintelui si administratorului sa faca ceva pentru dumneavoastra, sa gandeasca, sa consume, sa scrie o adeverinta, sa semneze... Ori daca dumneavoastra nu ati platit cateva luni la asociatie acesti oameni care muncesc in asociatie (presedinte, administrator, casier, cenzor...) nu au avut de unde sa-si ia salariul sau indemnizatiile. Dumneavoastra nu-i platiti iar ei nu sunt obligati sa munceasca gratuit, sa consume hartie, toner, energie, pix... pentru a va elibera adeverinta.
E simplu. Platiti la zi si primiti adeverinta.