avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Activitate IONBULARDA

Activitate IONBULARDA

ART. 34
(1) Serviciul extern de prevenire şi protecţie trebuie să întocmească un raport de activitate semestrial, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 10.
(2) Raportul trebuie înaintat, în termen de 15 zile de la încheierea semestrului, inspectoratului teritorial de muncă pe raza căruia serviciul extern de prevenire şi protecţie îşi are sediul social.

Eu ca seviciu extern ssm sunt autorizat din 01.10.2009 si am depus raport la 6 luni adica 01.04. 2010, 01.10.2010samd, .Din 2011 trebuie sa depin la 01.01 si apoi la 01.07 ? Semestrial nu inseamna din 6 in 6 luni de cand am inceput aceasta activitate ? Va multumesc anticipat.
Este adevarat, se poate contesta la MMSSF , eu am facut-o si am primit raspuns ca s-a respins contestatia si atat, fara motivatie de nici un fel , de aici am dedus ca nici nu i-a interesat argumentele mele ,doar au respins-o. Problema este ca mie mi se pare foarte clar ca contractele de munca part-time au aceleasi efecte ca si contractele full-time, conform Legii 53 . Cu atat mai mult experienta in profesie, este mai valabila in acest domeniu cu cat ai avut probleme cu protectia muncii in cat mai multe firme cu domenii de activitate diverse. Mie insa imi este foarte clar cum se fac aceste autorizari, eu nu am trecut pe la seful sau pe la vreun membru al comisiei inainte.....
Ma gandesc foarte serios sa ma duc in instanta dar deocamdata nu stiu procedura. Astept comentarii din parte specialistilor de pe forum.
Multumesc ,
O problema asemanatoare am si eu . Am studii sup tehnice (Poli) ,am doua cursuri postuniversitare de cate 240 ore, am pe cartea de munca la firma la care sunt angajat pe pst de Lucrator desemnat SSM , 4 ani si mai am comtracte de munca cu timp partial (la aceste firme sunt tot Lucrator desemnat SSM ), care imsumat dau mai mult de 1an si 8 luni.Deci in total experienta mea in domeniu este de cel putin 5 ani si 8 luni. Domnii de la comisie au respins cerea mea . As vrea pareri avizate daca se poate.
Va multumesc
Am depus un dosar de autorizare la o comisie de autorizare la I.M. Printre conditiile de autorizare este una ca trebuie sa am " 5 ani experienta in domeniu".Eu am 4 ani in domeniu in cartea de munca dar mai am si 8 contracte part-time de cate 1 ora/zi la alte firme tot in domeniul acesta cu vechime de un an =1 an vechime .Dar domnii inspectori mi-au respins dosarul pe motiv ca part-timurile nu sunt vechime in specialitate si au luat in considerare numai cei 4 ani de pe catra de munca desi Legea 53/2003 spune clar "Art.35 - orice salariat are dreptul de a acumula mai multe functii in baza unor contracte individuale de munca , sub rezerva declararii fiecarui angajat, a locului de munca unde se desfasoara activitatea de baza ".Asta semnifica de fapt un alt angajator in intelesul Art. 14 .V-as ruga daca un specialist imi poate da o interpretare diferita a cazului.
Multumesc
Răspuns la discuția norme de securitate pe santier
LEGEA 319/2006 LA ART 30 ALIN.1 LIT. q SPUNE ASA :ESTE ACCIDENT DE MUNCA ACCIDENTUL SUFERIT DE O PERSOANA AFLATA IN INDEPLINIREA OBLIGATIILOR DE SERVICIU , CAURMARE AUNEI AGRESIUNI.


ESTE ACCIDENT DE MUNCA !!

:offtopic: Interventie moderator
Este impotriva regulamentului de postare sa scrieti cu majuscule. A scrie cu majuscule este echivalent cu a tipa. Va invit sa cititi acest regulament pe viitor.