Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu locuiesc într-un apartament de bloc cu unici proprietari, fără asociație de locatari. La demisol, nu locuiește nimeni, au apartamentul în vânzare de 2 ani, proprietarii locuind în alt oraș. Lunar aveam pierderi la apă și le plăteam toată scara. Degeaba am făcut reclamații că în acel apartament există pierderi, nu aveam dovada, proprietarul nu venea. Am luat numărul de telefon din geam și m-am pretins ca potențial cumpărător. A venit să văd apartamentul și surpriză, la baie și bucătărie curgea apă permanent având țevi ruginite și sparte. Am făcut frumos poze, am chemat vecini martori, și de atunci ei plătesc pierderile. Deci nu e obligatoriu să stea cineva în casă, apa curge dacă găsește spărtură!
Eu nu inteleg de ce la acel apartament este trecuta o persoana atata timp cat acolo nu locuieste nimeni. In mod normal trebuia trecut 0 ( zero) persoane.
Pe cale de consecinta, daca acolo s-a stabilit ca pierderile se impart pe numar de persoane, ptr. perioada cand s-au produs pierderi nu ar trebui inclus si apartamentul respectiv.
Daca s-a stabilit ca pierderile se impart la numarul de apartamente atunci da, aveti si dvs de plata proportional cu volumul de apa pierduta.
Si cum adica apar pierderi in fiecare luna? Pai asociatia ce pazeste. Nu cumva trebuia sa lamureasca treaba asta cu pierderile? Eu inteleg ca acolo este o avarie care trebuia rezolvata.
Eu as face niste "sapaturi' mai adanci pe chestiunea aceasta.
Cheltuielile comune trebuie achitate.
Pierderile de apa sunt cheltuieli comune.