avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate amalia65

Activitate amalia65

Buna. Problema mea, fratele meu a murit acum 2 ani si a lasat un apartament mostenire, care se vinde saptamana (sau cealalta saptamana) viitoare, iar banii imi pot fi virati doar prin cont bancar, mi-au cerut un numar de IBAN. Problema este ca am datorii la cam toate bancile din tara si banii (cred ca) imi vor fi blocati pe loc. Pot desemna o alta persoana sa imi ridice banii? Este neaparat nevoie sa dau o procura pe subiectul acesta? Poate notarul care a facut deja actele vanzarii sa imi faca un act aditional prin care desemnez o persoana fara datorii sa-mi primeasca banii? Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Virament bancar la moștenire
Multumesc frumos! As mai avea o intrebare, poate ma ajutati. Cea mai mica sora a mea are 17 ani, face 18 pe 17.10. Ar putea banca sa ii blocheze banii pana la varsta de 18 ani pe motiv ca este o mostenire, totusi? A avut probleme in trecut ca fratele meu avea niste bani din niste conturi bancare de impartit.
Bună. Am și eu o problema. Fratele meu a murit acum 2 ani si a lasat un apartament mostenire, care se imparte la sotie, frati, parinti. S-ar parea ca exista un cumparator si saptamana viitoare se semneaza actele. Intrebarea mea: Daca banii imi sunt virati prin contul meu de banca, banca ii poate bloca? Eu am datorii la multe bancii, am deja o poprire din salar de 600 de lei, iar s-ar parea ca numai prin banca se poate realiza vanzarea. Iarasi, nimeni nu mi-a cerut sa-mi fac cont in euro, se pare ca vor sa faca conversia in lei. Multumesc!