avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate Crinacora09

Activitate Crinacora09

Răspuns la discuția Timp pentru mers la toaleta
Vă mulțumesc. În ROI nu există asemenea prevederi, răspunderea pe parcursul celir 5 ore revenind exclusiv educatoarei, chiar dacă aceasta roagă să fie suplinită 5 minute de către o îngrijitoare. Și nu există o a doua persoană prevazută la grupă în același interval orar în grădinițele de stat din România, există două educatoare la grupele cu program prelungit: una de la 7-12, alta de la 12-17. De aceea întrebam dacă există un cadru legal pentru această normare de personal în care să apară obligativitatea asigurării măcar a unei pauze în aceste 5 ore.

POPA GHEORGHE a scris:

Astfel de prevederi pot fi cuprinse numai in ROI al gradinitei. In mod normal, trebuie sa existe mentionata o prevedere de inlocuire (nominalizare a persoanei care inlocuieste) a educatoarei pentru ... minute (interval de timp), in astfel de cazuri.
De altfel, in gradinita, supravegherea copiilor nu poate fi singulara (numai o educatoarea).

Aș vrea să știu dacă există vreo bază legală prin care să se reglementeze pauze pentru mers la toaletă? Programul unei educatoare la grădiniță presupune 5 ore consecutive de activitate cu copiii, în care nu are voie să părăsească sala de grupă și nu are vreo pauză. Este legal? Că anormal și imoral sigur este...