Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
O ultima interventie, dar valabila doar pt viitor. Intotdeauan cand incheiati un contract de orice forma cu oricine, abolut oricine! din zona extracarpatica, jud. Ilfov si Bucuresti, atentie mare, foarte mare! Atat va spun. In rest.....sorry.
Si inca ceva. Sigur aveti....."dreptate"?
Faceti-l public (nume, prenume, tel, cat mai multe semnalmente).
Sa-l cunoasca cat mai multi ...
Mergeti si pe varianta penala (discutati cu politia, sunt slabe sanse, insa un politist cu chef de munca, va poate ajuta). El stie la ce s-a expus si se bazeaza ca nu mergeti mai departe.
Cand se va simti tras la raspundere, va scoate capul, insa va trebui sa aveti rabdare.
Perfect! Daca aveti toul legal, intrebarea se pune: cum ati acceptat si ce fel de contract ati incheiat cu un....necunoscut? Ce contin clauzele? Nu sunteti singura si multi procedam. dar, impreuna invatam. Este greu sa inchei cu o firma autorizata din multe considerente, care nu fac obiectul. Deci? Multumesc.
@Ioana Corina Toma nu la dvs. se refera temeiul raspunderii delictuale ci la antreprenorul care a efectuat lucrari fara a fi in legalitate.
Da. Pare un temei. Daca vedem si ce scrie in contract. D-na executa lucrarea cu autorizatie/proiect? Sa nu-si dea cu stangu-n dreptu". Casa nu va fi intabulata fara pv de receptie, nu? Si ce va contine acela, daca nu are autorizatie? Nu si-a asumat responsabilitatea prin nerespectarea legii? Odata ce dansa nu a respectat-o, poate cere altuia s-o faca? N-a fost un compromis? Corect, am aceeasi opinie. Este pana la coada un contract si cu ceva dovezi avand forma scrisa. Dar este legal? Nu este singura care a facut si face la fel. Dar, fiecare Primarie are o alta...palarie. Iar tema este interesant de dezvolat. Cu "delictuala", fiind deja un contract in forma scrisa, n-am aceeasi parere. Multumesc.
Ne spuneti va rog si temeiul legal? Construirea unie case implica anumite calificari si responsabilitati. Nu vorbesc numai de respectarea proiectului, dar si calitatea in constructii (legea 10/1995). Contractul nu are niciun temei de drept, si-a asumat responsabilitatea. Pe d-na o intereseaza nu sa-l trimita in puscarie si sa-i ia praful de pe toba, ci sa-si termine lucrarea, ori sa-si recupereze banii. In ce temei? Opinia mea. Multumesc.
Buna ziua ! Am avut un credit la banca de nevoi personale (din 2007), pe care l am garantat cu o ipoteca, pe un apartament . Creditul a fost achitat, iar acum astept scoaterea de sub ipoteca al imobiluli ( am inteles ca dureaza 10 zile ). Intrebarea mea este, daca pot veni cu un notar personal sau trebuie sa astept din partea bancii , pentru a radia ipoteca?
Intradevar, Codul muncii prevede ca si intre persoane fizice sa se incheie contract individual de munca iar nu contract civil de prestari servicii.