avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate EnacheSilvia

Activitate EnacheSilvia

In anul 1992 socrii mei au incheiat un act de vanzare cumparare cu sotul me, fiul lor . Eu nu am fost intrebata atunci daca sunt de acord cu acesta. In anul 1997 sotul meu a ramas somer si noi avand 4 copii minori nu am mai avut posibilitati sa ai ajutam prea mult financiar dar sotul meu s-a mutat efectiv la iei ajutandu-i la treburile gospodaresti, la munca campului si tot ce trebuia facut in gospodarie. Parintii lui nu erau lipsiti de mijloace financiare avand pensie substantiala. In anul 1993 am fauct schimb de locuinta de la un apartament de 4 camere la 2 camere din diferenta obtinuta i-am ajutat pe socrii sa faca instalatia de gaze la casa pe care acestia o aveau, urmand ca si noi sa ne mutam pe parcurs acolo. Intre mine si sotul meu au intervenit neintelegeri deoarece el fiind somer si refuzand sa mai lucreze toate obligatiile femiliei mele compusa din mine si cei 4 copii minori, el si socrii, eu avand servici si locuind in oras in bucuresti iar socrii in chitila nu aveam timpul necesar sa ma ocup si de socrii. In intelegere cu fiul lor au hotarat sa strice actul de vanzare-cumparare, procesul s-a judecat numai la prima instanta. Am declarat recurs dar nu m-am prezentat la recurs deoarece sotul meu intre timp a decedat. Dupa decesul sotului meu, socrii mei au incheiat alt act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu nepoata lor diica celuilalt copil decedat.Nepoata locuieste impreuna cu mama ei intr-o casa cu teren mostenire de la tatal iei acesta primind-o mostenire la randul lui de la parintii lui. Vreau sa stiu daca se mai poate ataca actul iei de vanzare-cumparare avand in vedere ca procesul pe care l-am avut cu socrii mei nu sa judecat pana la capat ?? va multumesc.
Bunicii nu erau lipsiti de mijloace materiale. Bunicul avea o pensie buna + pensie de veteran a mai vandut doua terenuri unul de 5000 metri patrati (teren agricol), 800 metri patrati loc de casa ( intravilan). Nepoata avea la data incheierii actului 30 de ani. Anterior acestui act a fost alt act de vanzare-cumparare tot cu clauza de intretinere incheiat cu celalalt fiu, acesta avand 5 copii, bunicii nu au vrut sa lase mostenire acestor copii, acesta este motivul pentru care va intreb daca se poate face ceva, si ce...cum ??
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari :
Daca un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat de ambii soti in timpul vietii cu nepoata fiului decedat poate fi atacat de copii celuilalt fiu decedat, acest act fiind facut cu scopul de a-i indeparta de la mostenire pe ceilalti nepoti ?
Succesiunea fiind deschisa acum dupa decesul ambilor bunici pe langa celelalte terenuri care sunt revendicate putem cere sa adaugam la masa succesorala si drepturile din acea casa la care este facut actul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere ?
va rog sa imi raspundeti si sa ma invatati daca se poate ce pot face pentru a cere dreptul copiilor mei (majori) .
Va multumesc .