avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate Crios339

Activitate Crios339

Pentru despagubirea in cazul avariilor la o centrala termica de apartament asigurata, asiguratul e obligat prin polita de asigurare sa efectueze pentru centrala termica verificarile tehnice impuse prin lege. Firma de asigurare solicita insa si documentele legate de verificarile si reviziile tehnice legale legate de instalatia de gaze.
E legal/corect acest lucru ?
Avand in vedere ca o CT de apartament functioneaza cu gaz, apa si curent, la fel de bine s-ar putea cere si documentele legate de instalatie electrica si cea de apa.
In cazul respectiv s-a aprobat si o expertiza tehnica.
Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica:
1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de munca) pentru efectuarea expertizei
2. cand/cum se poate incasa avansul pentru expertiza ? In Galati, avansul se poate incasa doar dupa depunerea raportului de expertiza (dovedita prin chitanta postala sau stampila de la instanta locala)
3. Am intalnit instante la care raportul de expertiza era pus la dispozitia partilor doar dupa achitatrea de catre acestea a diferentei de onorariu; consider aceasta comportare ca foarte corecta. Cum se poate generaliza ?
Pe baza carui tip de document se poate face plata catre proprietar si cum se inregistraeza acesta in contabilitate ?