avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate tina_tm

Activitate tina_tm

La biroul de resurse umane care este in alta localitate, aici este filiala si este un repreznetant al resurselor umane dar actele se emit de catre biroul central.
1 noiembrie, revisalul a fost trimis in 1 noiembrie dar au uitat sa emita decizia, eu am tot sunat la lucru si mi-a zis doamna de la R.U. sa stau linistita ca ea a trimis actele si vine si decizia, cand am aflat ca am pierdut o luna de pensie am intrebat-o pe doamna care o tot intrebam de dezisie mi-a zis ca ea a trimis actele :)
s-a emis la 27 de zile de la incetarea contractului de munca si am intrat in posesia ei la 29 de zile calendaristice ( actele emitandu-se in alt oras)
Din cunostiintele si experienta dumneavoastra cu codul muncii/legiile , daca intentez proces fostului angajator pentru primirea cu intarziere a deciziei de desfacere a contractului de munca , as avea castig de cauza?
La casa de pensii am depus decizia si am primit pensie din momentul depunerii dosarului , dar nu mi-e clar daca decizia care arata clar data de incetare a contracului de munca este similara cu adeverinta cum stie pe site "adeverinţă din care să rezulte data încetării calităţii de asigurat (original)"
Am cautat in codul muncii dar nu am gasit nimic.
buna seara,

Conform codului muncii decizia de incetare a contractului de munca se elibereaza in 5 zile lucratoare.In cat timp trebuie eliberata o adeverinta privind incetarea calitatea de asigurat? 15 zile lucratoare?
Problema e ca am pierdut o luna de pensie de invaliditate gr 2 deoarece angajatorul nu mi-a eliberat decizia de incetare a contractului de munca, am fost sa-mi depun dosarul dar nu mi l-au preluat pentru ca nu aveam acea decizie(acum stiu ca se putea preda si ulterior complecta sau respinge pe un motiv specificat ) .
Ca sa recuperez acesti bani nu pot decat in instanta(in termen de 3 ani de la data evenimentului), dar nu mi-e clar ceva. Este specificat undeva in codul muncii ca decizia de incetare este considerata o adeverinta?
Pe site-ul casei de pensii este urmatoarea cerinta" – adeverinţa din care să rezulte data încetării plăţii indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă/copia ultimului certificat de concediu medical sau, după caz, adeverinţă din care să rezulte data încetării calităţii de asigurat (original);" dupa intelesul meu vor o adeverinta, dar cand am depus dosarul am avut decizia de incetare a contractului de munca.
Am fost sa ma interesez la casa de pensii de ce solicita adeverinta pe site si la preluarea dosarul de pensie accepta decizia de incetare,dar nu m-au lamurit.

Multumesc
Răspuns la discuția Cnas neasigurată
"Sunt salariat dar figurez ca persoana neasigurată. Ce trebuie să fac?

Salariații si coasiguratii acestora apar asigurați în baza de date exclusiv pe baza raportărilor efectuate de către angajatori catre ANAF si ulterior, retransmise de catre ANAF cesei de asigurări de sănatate. Dacă sunteţi declarat ca asigurat/ co-asigurat la o casă de asigurări de sănatate, este necesar să vă adresaţi acestei institutii, în vederea identificării pe CUI si CNP a erorilor de transmitere/întocmire a D112 (fie cu adeverinţa de salariat, fie cu D112). Pentru verificare, accesati aici: [ link extern ] "
Text preluat de pe : [ link extern ]
Buna ziua,
Pentru acordarea pensiei de invaliditate sunt necesare mai multe acte printe care este si cerinta "adeverinţa din care să rezulte data încetării plăţii indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă/copia ultimului certificat de concediu medical sau, după caz, adeverinţă din care să rezulte data încetării calităţii de asigurat (original);" pe care nu o inteleg.... cine trebuie sa elibereze adeverinta privind data incetarii calitatii de asigurat? si in baza carui document se elibereaza? Multumesc!