avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate Rssjrr

Activitate Rssjrr

Buna seara. Circul cu dovada din 19.11.2019, anul acesta mi-a fost reținută dovada pentru 90 zile.( sunt cercetat intr-un dosar penal) Mi-a fost eliberată o alta dovada valabilă o zi.Întrebarea este următoarea: cum pot recupera dovada inițială? Unde ma pot informa cum trebuie? Am sunat la parchetul unde este dosarul și nu m-au ajutat cu nimic..
(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
(6) Prin excepție de la alin. (1), în cazul dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere - cu drept de circulație, se menține numai valabilitatea celor emise în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b),alin. (4) sau (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 10 zile de la încetarea acestei stări. Pentru aceeași perioadă se menține și valabilitatea prelungirii dreptului de circulație, dispusă de procuror sau de instanța de judecată potrivit art. 111 alin. (6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.



La 6 zice altceva...
Buna seara. Din data de 11.11.2020 circul cu dovada de circulatie care se prelungeste automat din 30 in 30 de zile fiind stare de alerta. Acum nu se va mai prelungi aceasta stare. Am citit pe internet ca dovada mai este valabila inca 90 de zile de la incetarea starii. Aveti niste raspunsuri exacte? Mereu dau de raspunsuri diferite... Multumesc
Răspuns la discuția Accident
Abia am ajuns sa fiu trimis in urmarire penala....
Răspuns la discuția Prelungire dovada circulație
Dar dacă fac cerere cu ajutorul avocatului ? Exista vreo sansa?
Răspuns la discuția Prelungire dovada circulație
Stiu alte persoane cu fapte mult mai grave care inca au dovada... la mine au trecut peste 6 luni si nu s-a intamplat nimic. Nu pot face ceva pentru a grăbi procedeele ? Multumesc
Buna seara. Revin cu o intrebare: in data de 19 nov 2019 am produs un accident rutier in care s-a soldat cu decesul unei victime din vina mea. Din acea dată permisul mi-a fost suspendat eliberandu-mi-se dovada 15 zile. După aceste zile am facut cerere de prelungire a dovezii fiindu-mi-se respinsă. Au trecut peste 6 luni de la aceea data. Ce șanse am daca fac cerere, din nou, pentru prelungire dovada de circulație? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Accident
Pot face ceva pentru a grăbi tot procesul... ??


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca veti fi gasit vinovat, probabil veti fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea.
Daca nu sunteti recidivist, aveti sanse ca instanta sa dispuna suspendarea executarii sub supraveghere.
Dosarele de acest gen dureaza, va recomand sa solicitati prelungirea dreptului de circulatie.

Răspuns la discuția Accident
Sunt constient ca nu voi scapa nevinovat...dar din experienta dvs. care ar fi pedeapsa finală? Si mai am o intrebare: avocatul mi.a recomandat sa prelungesc dovada permisului de conducere stiind ca procesul va dura mult. Daca prelungesc va avea efevt negativ asupra mea la proces?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se va face si expertiza.
Daca accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni este extrem de greu sa scapati nevinovat.
La o prima vedere nu ar parea sa aveti sanse dar cazul poate fi analizat de avocat in cele mai mici detalii pentru a va lamuri cat mai clar.
Pot exista anumite detalii care sa va ajute.

Răspuns la discuția Accident
Eu aveam undeva la 60km/h în localitate. Nu s.a solicitat expertiza,se va face doar din poze. Sunt vinovat. Are rost sa fac eu expertiza ?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se v-a dispune efectuarea unei expertize pentru stabilirea împrejurarilor producerii accidentului de circulație, aveti dreptul sa va angajati expert parte.