avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate ionutz05cti

Activitate ionutz05cti

Răspuns la discuția Parte vatamata furt din auto
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Toate cele bune!
Buna seara!
Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am recuperat, autorul fiind prins. Mi s-a inmanat de catre politie, respectivul aparat pe baza de proces verbal predare primire, ocazie cu care am dat o ultima declaratie prin care am declarat ca mi-am recuperat prejudiciul si nu mai am nici o pretentie de la autor.
Astazi am primit in cutia postala o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de parte vatamata , in proces cu autorul ( "in calitate de inculpat pentru Fond-furtul calificat (art 209 C.p) + art 208 C.p ." )
Mai jos scrie ca " Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat. In cazurile prevazute de art 171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu. in vederea exercitarii dreptului la aparare, partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei. "

Cam asta scrie pe Citatie. Intrebarea mea este: trebuie sa ma prezint la termenul respectiv? sau ce masuri trebuie sa iau?
Va multumesc anticipat!
Pe talonul nemtesc din cate stiu exista o data a expirarii si pe numerele provizorii de germania in partea dreapta a lor , pe fond rosu e trecuta ziua, luna si anul expirarii....probabil ca asa v-au "citit"
Răspuns la discuția Proces Verbal Intocmit Gresit
Art. 180. - (1) În cazul în care constatã încãlcãri ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1A, care va

cuprinde în mod obligatoriu: data, ora si locul unde este încheiat; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta contravenientului, numãrul si seria actului de identitate ori, în cazul cetãtenilor strãini, al persoanelor fãrã cetãtenie sau al cetãtenilor români cu domiciliul în strãinãtate, seria si numãrul pa.aportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberãrii acestuia si statul emitent; descrierea faptei contraventionale, cu indicarea datei, orei si locului în care a fost sãvârsitã, precum si arãtarea tuturor împrejurãrilor ce pot servi la aprecierea gravitãtii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabile.te si se sanctioneazã contraventia; numãrul punctelor-amendã aplicate si valoarea acestora, posibilitatea achitãrii de cãtre persoana fizicã, în termen de cel mult douã zile lucrãtoare, a jumãtate din minimul amenzii prevãzute de actul normativ, sanctiunea contraventionalã complementarã aplicatã si/sau mãsura tehnico-administrativã dispusã; indicarea societãtii de asigurãri, în situatia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a cãii de atac, semnãtura agentului constatator si unitatea de politie la care se depune plângerea.

Parerea mea ar fi sa faceti plangere la Judecatorie ... neincadrarea corecta a faptei, corespunzator articolului din lege atrage nulitatea PV.
Articolul 181 din Regulament, spune clar ce tip de anexa trebuie.... am facut astazi rost si de o copie a unei sentinte emise de Judecatorie , Sectia Civila, in care e un caz similar; favorabila pentru cel care a facut plangerea. Ce scrie in ultimile randuri din aceasta , va redactez mai jos:
" Examinand legalitatea si temeinicia procesului-verbal, instanta retine ca au fost incalcate si conditiile de forma prevazute de Regulament pentru incheierea procesului verbal, acesta fiind incheiat pe formularul prevazut in anexa nr. 1A la Regulament, in loc de formularul de la anexa 1D. De asemenea, nu s-a depus buletinul de analiza metrologica a aparatului radar, neputandu-se verifica asadar corectitudinea masuratorilor efectuate.
Deoarece aceste incalcari atrag nulitatea procesului-verbal, instanta va admite plangerea petentului, il va exonora pe acesta de la plata amenzii si va dispune ridicarea punctelor de penalizare aplicate"....

Toate cele bune! ( ca pt. mine sunt :D )
Noutati....
Astazi am discutat si cu un amic avocat...pe scurt , procesul verbal a fost intocmit conform anexei 1A, si nu 1D , asa cum prevede legea. Procesul verbal devine nul. Amicul m-a sfatuit sa cer la Tribunal o adresa din partea Primariei, din care sa reieasa daca sunt amplasate in zona respectiva indicatoare de limitare de viteza.
Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevede :

Art. 181

(1) In situatia in care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier incheie un proces verbal de constatare a contraventiei potrivit modelului prevazut in anexa nr.1D, dupa prelucrarea inregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul.
Cam atat deocamdata.
Răspuns la discuția Poze radar - probe in proces
Ca si in cazul meu, mai e o sansa: verifica daca procesul verbal este intocmit pe conform anexei 1D, pentru ca daca e pe formular de tip 1A ...e nul. Art. 181

(1) In situatia in care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier incheie un proces verbal de constatare a contraventiei potrivit modelului prevazut in anexa nr.1D, dupa prelucrarea inregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul. extras din "Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice"
Nu stiu daca am voie sa fac trimitere la un alt site, unde se pot vedea diferentele dintre cele doua tipuri de anexe, si daca nu e ok acest lucru, rog moderatorii sa-mi stearga mesajul. [ link extern ]
Stimati Domni/ Doamne ,
ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a comunicat ca circulam cu 111 km/h si ca limita de viteza pe acel sector de drum este 50 km/h ; in zona respectiva pe sensul opus celui pe care ma deplasam exista 3 indicatoare de limitare a vitezei la 70 km/h, insa pe sensul meu doar unu, si acesta dupa locul in care am fost filmat / pozat de radar. Agentul care m-a oprit mi-a zis ca nu mai este limitare 70 , si ca s-au scos indicatoarele. Pe moment m-am pierdut, am semnat procesul verbal si am platit amenda pe loc ( urma in cateva zile sa vand masina si nu vroiam sa am probleme cu radierea);In procesul verbal e trecut "a fost inregistrat de aparatul video radar cu viteza de 111km/h pe caseta B42". Nu apare in procesul verbal seria si numarul aparatului sau macar numarul de inmatriculare al autoturismului din care s-a facut filmarea. In urmatoarele zile am fost la Judecatorie, unde am depus contestatie impotriva PV, ulterior am scos certificat de grefa si mi-am recuperat permisul. Pe 30.05.2008, am avut primul termen la Judecatorie; politia a depus la dosar 3 poze ( pe care le-am vazut doar de la distanta, adica de pe biroul Doamnei Judecator) si certificatul metrologic al aparatului. Dilema mea ar fi: cum se poate dovedi ca acele poze sunt facute de aparatul radar al carui certificat metrologic se afla la dosar, din moment ce din procesul verbal nu se poate stabili ce aparat radar ma filma? Nu am reusit inca sa vad acele poze, daca nu cumva aparatul era in autotestare. In momentul in care am luat cuvantul pe fond, cred ca asa se spune, am cerut atestatul acelui agent prin care este abilitat sa "citeasca" aparate radar si dovada montarii aparatului respectiv intr-o anumita masina a politiei. In contestatia PV am mentionat ca acesta nu contine ocupatia si locul de munca al contravenientului, cf. Art.16, al. 1 din OG 2/2001
Acum va intreb urmatoarele :
pot cere dosarul sa-l studiez?
pot depunde poze cu zona respectiva (cu indicatoarele) la dosar?
de ce as mai putea sa ma leg la urmatorul termen?
amenda o voi mai recupera ?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Poze radar - probe in proces
Nu stiu daca nu cumva e prea tarziu pentru tine la aceasta data, insa daca pe pozele de la inregistrare apare acel T, in mod clar aparatul era in faza de autotestare si nu poate constitui proba. Bafta in continuare !