avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte vatamata furt din auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte vatamata furt din auto

Buna seara!
Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am recuperat, autorul fiind prins. Mi s-a inmanat de catre politie, respectivul aparat pe baza de proces verbal predare primire, ocazie cu care am dat o ultima declaratie prin care am declarat ca mi-am recuperat prejudiciul si nu mai am nici o pretentie de la autor.
Astazi am primit in cutia postala o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de parte vatamata , in proces cu autorul ( "in calitate de inculpat pentru Fond-furtul calificat (art 209 C.p) + art 208 C.p ." )
Mai jos scrie ca " Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat. In cazurile prevazute de art 171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu. in vederea exercitarii dreptului la aparare, partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei. "

Cam asta scrie pe Citatie. Intrebarea mea este: trebuie sa ma prezint la termenul respectiv? sau ce masuri trebuie sa iau?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionutz05cti , utilizator 14:10, 4 Iulie 2008
Pentru a nu fi citat la fiecare termen de judecata indicat ar fi sa va prezentati la termenul de judecata si sa dati declaratie in instanta in sensul celor specificate si la urmarirea penala ( ca v-ati recuperat bunul si nu aveti nicio pretentie de la inculpat).
Daca nu vreti sa va prezentati nu se intampla nimic, prezenta dvs. nu este obligatorie. Insa veti primi citatie la fiecare termen de judecata (si asta e cam neplacut).
Mult succes.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuritima si pe mine??? ce vrea sa insemne!?!?!?!??!?! Z3TREI_ZS Z3TREI_ZS .....este chemat in aceasta instanta, camera 2 p3 in ziua de 28 ianuarie 2010 ora9 in calitate de martor, pentru Fond-Furtul(art 208.c.p) art 209 cp Partea ... (vezi toată discuția)
De ce sunt citat ca martor TeddyDe TeddyDe am primt o citatie care spune ca eu sunt martor intr-un proces de fond in care acuzatul este un amic de-al meu. \"in calitate de martor, in proces cu ... (vezi toată discuția)
Citatie de la judecatorie ile1075 ile1075 Buna ziua! Am primit o citatie de la judecatorie prin care sunt chemata in instanta , in calitate de parte civila in proces cu x, y si z in calitate de ... (vezi toată discuția)