avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate Apocalipsus

Activitate Apocalipsus

Bună seara ,

Spuneți-mi și mie va rog, în cat timp se elibereaza certificatul de nastere , pentru un nou nascut, de la primăria sectorului 1 Bucuresti, oficiul de stare civila, din momentul depunerii actelor.
Si inca o intrebare, daca parintii sunt casatoriti dar au nume de familie diferite in certificatul de casatorie, este necesar sa se prezinte ambii la oficiul de stare civila pentru inregistrarea copilului pe numele tatalui?

Va multumesc anticipat,



Buna ziua,

Lucrez pentru o firma de IT din Bucuresti.
De curand ni s-a spus ca nu mai putem sa ne luam liber de zilele noastre legale( 1 decembrie , 30 noimebrie etc ) ci vor fi considerate zile libere zilele libere legale ale tarii pe care o reprezentam in cadrul Companiei ( Franta ).
In contractul de munca nu se specifica nicaieri acest lucru. Poate sa ne oblige sa ne conformam pe baza legala?
Răspuns la discuția Asociatie de Proprietari Bloc
elga50 a scris:

Puteti modifica data adunarii generale de pe afis. Nu va mai formalizati pentru atata lucru!

Multumesc frumos asa o sa fac pana la urma.
Răspuns la discuția Asociatie de Proprietari Bloc
In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a si exercita atributiile ,acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte,numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte."
M-am gandit la acest articol dar -->"urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte." aici e problema. Nu voi fi indisponibil 90 de zile ci doar o zi... sa nu se inteleaga gresit aici... Nu as vrea sa ma trezesc schimbat nu de alta...
Cu respect
Buna ziua ,
Sunt presedintele asociatiei de proprietari al unui bloc din Bucuresti. Acum 7 zile am convocat o adunare generala a blocului care va fi peste 2 zile. Intre timp a intervenit o mica problema si nu pot ajunge la aceasta adunare. Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția nu mi s-a facut carte de munca
Buna ziua va mai deranjez cu inca o intrebare .
Eu sunt angajat la o firma din bucuresti din data de 7 martie 2008 . La data de 7 iunie 2008 mi s-a prelungit contractul cu inca o luna , deci pana la data de 7 iulie 2008 .
As dori sa imi spuneti daca in cazul in care nu doresc sa semnez contractul din 7 iulie pt o perioada nedeterminata pot pleca de la aceasta firma fara obligatii?
Trebuie obligatoriu anuntat pe cineva din firma despre decizia mea inainte de data de 7 iulie?

Va multumesc frumos ,
Astept un raspuns urgent
Răspuns la discuția nu mi s-a facut carte de munca
Multumesc frumos pentru toate informatiile cerute!
Răspuns la discuția nu mi s-a facut carte de munca
DA l-am semnat
Răspuns la discuția nu mi s-a facut carte de munca
Buna ziua ,
Va mai dereanjez inca o data cu 2 intrebari la care as dori un raspuns urgent.
V-am spus anterior ca am semnat un contract pe o perioada nedeterminata la locul de munca..Pe data de 7 luna aceasta intra in vigoare aceast contract.(contractul initial determinat pe o perioada de 3 luni expira pe 7iunie -ca sa explic-7martie-7 iunie).
1) Pot sa cer un concediu medical fara plata inainte de 7 iunie?
2) Pot sa cer o adeverinta de salariat spre a-mi servi la doctorul de familie? Intreb asta deoarece am fost si am cerut aceasta adeverinta si pe ea este trecut "... este valabila din 7 martie si se incheie pana pe 7 iunie...". Puteti sa mi explicati de ce? Sa inteleg ca acel contract pe o perioada nedeterminata asteapta o aprobare de la ITm ca sa intre in vigoare si ca atare mi-a scris asa ceva? Va rog sa imi explicati aceste amanunte...
Multumesc mult anticipat si multe scuze daca am multe cerinte de raspuns
Răspuns la discuția nu mi s-a facut carte de munca
Eu sunt angajat la o firma din Bucuresti de 3 luni .Am semnat initial acel contract pe 3 luni si astazi s-au incheiat cele 3 luni si am fost chemat sa semnez contractul de angajare pe termen nedeterminat. Am intrebat daca mi s-a facut carte de munca si mi s-a raspuns ca nu inca... Totul depinde de angajator.. Acum ce vreau sa aflu , daca ma voi decide sa plec de aici pe viitor , si cartea de munca neffind facuta pana in momentul acela... eu cu ce voi putea dovedi ca am lucrat la aceasta firma? Multumesc anticipat , astept un raspuns urgent