avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Patricika

Activitate Patricika

aceasta ar insemna ca legea a fost modificata si ca depunerea acesteia nu mai poate avea loc prin mijloace electronice? este straniu ca fiecare contribuabil sa merga in rominia pentru inregistrare ,chiar si prin reprezentant ,acestea neaviind atit adresa fiscala in rominia cit si sediu permanet. Pentru contribuabilii nerezidenti ar fi trebuit sa existe cel putin un mijloc de comunicare la distanta ,ex.postal sub semnatura,asa cum exista si in alte Tari parti ale EU. Cunosteti cumva o adresa de e-meil sau date de contact cum as putea lua legatura cu cineva specializat in domeniul Persoane fizice/juridice contribuabili nerezidenti impozabili TVA in Rominia.
Va sunt profund recunoascatoare pentru culaboarea Dumneavoastra.
Domnule Varciu va expediez textul care apare in instructiunile de completare ale Formularului 015 ,rog sa imi explicate ,de ce este stipulate in lege daca de facto nu se intreprindere.

Declarația se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal/plătitor de venit, în format hârtie, la registratura organului fiscal competent ori la poștă prin scrisoare recomandată, la termenele stabilite de legislația în vigoare, înscriind cu majuscule, citeț și corect, toate datele prevăzute de formular. Declarația se completează în două exemplare, un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent.
Declarația poate fi depusă și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit procedurii aprobate prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Declarația se va arhiva la dosarul fiscal al contribuabilului. Organul fiscal competent este: 1. Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București, pentru următoarele categorii de contribuabili nerezidenți care nu au pe teritoriul României un sediu permanent.
Ceea ce devine neclar este ca inregistrarea fiscal pe portalul ANAF va fi sub semnatura electronica?

Multumesc pentru receptivitate.
Domnul Varciu ,va multumesc pentru raspuns .
In ceea ce priveste inregistrarea fiscala ,din Instructiunile de compleare a formularului 015 privind inregistrarea fiscala se deduce ca acesta Declarartie se depune fie direct la Reistratura organului fiscal ,fie prin posta prin scrisoare recomandata ,fie prin mijloace de transmitere la distanta prin semnatura electronica .Exista posibilitatea de a inregistra acesti Contribuabili prin serviciul Online oferit de ANAF ?
Ce tip de declaratii fiscale sunt obligatorii pentru platitorii de TVA ,acestea fiind persoane fizice/juridice nerezidente . Si daca acestea pot fi depuse online.?