avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate VIRGILIU POPESCU

Activitate VIRGILIU POPESCU

ASOCIATIA ARE PRESEDINTE SI CENZOR. AMBII POT SI TREBUIE SA VERIFICE ACTIVITATEA ADMINISTRATORULUI. TREBUIE DISCUTAT CU ACESTIA, NU PE CALEA DIRECTA CATRE AUTORITATEA LOCALA.
Dar, ideea este daca cele de la litera e, nu se incadreaza la litera d. conform normelor "sunt considerate venituri neimpozabile veniturile prin care se recuperează cheltuielile pentru care nu s-a acordat deducere la momentul efectuării lor.........." la "alte asemenea"????
Bine inteles, persoana juridica. E vorba de art. 20 lit. d si e din Codul fiscal si explicatiile interesante din metodologia literei d, adica:

Art. 20 d)
20. Sunt considerate venituri neimpozabile veniturile prin care se recuperează cheltuielile pentru care nu s-a acordat deducere la momentul efectuării lor, cum sunt: rambursările de impozit pe profit plătit în perioadele anterioare, restituirea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, veniturile din anularea unor provizioane care au fost considerate cheltuieli nedeductibile la data constituirii lor şi altele asemenea.
e) în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009 inclusiv, veniturile din tranzacţionarea titlurilor de participare pe piaţa autorizată şi supravegheată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. În aceeaşi perioadă, cheltuielile reprezentând valoarea de înregistrare a acestor titluri de participare, precum şi cheltuielile înregistrate cu ocazia desfăşurării operaţiunilor de tranzacţionare reprezintă cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil.

Deci, se adauga la total venituri cele prevazute la litera e ???????????!!!!

Veniturile din tranzactii cu actiuni in piata reglementata CNVM, care in 2009 sunt neimpozitate, se calculeaza in totalul veniturilor ce constitue baza de impozitare -transe de venit- pentru impozit minim in 2010 ?
Răspuns la discuția FIRMA IN DIZOLVARE
INVESTITI BO SI CERETI DESCHIDEREA PROCEDURII INSOLVENTEI SI FALIMENTULUI CONFORM LEGII 85/2006, FARA SA TINETI CONT DE SENTINTA DE DIZOLVARE IN DISCUTIE. PRINCIPIUL ESTE CA NU SE POT LICHIDA CONFORM LEGII 31/1990 FIRMELE CARE AU ACTIVUL MAI MIC DECIT PASIVUL, CUM SIGUR ESTE SITUATIA IN SPETA.

V.POPESCU
Răspuns la discuția FIRMA IN DIZOLVARE
SOLICITATI DESCHIDEREA PROCEDURII CONFORM LEGII NR. 85/2006 A INSOLVENTEI SI FALIMENTULUI, CU PREZENTAREA DOCUMENTELOR DOVEDITOARE A CREANTEI, LA TRIBUNALUL DE LA LOCUL UNDE SE AFLA SEDIUL DEBITORULUI.