avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate szabolili

Activitate szabolili

Răspuns la discuția prima casa dupa divort
multumesc
Buna ziua.
Am cumparat un apartament inainte de casatorie cu prima casa. 50-50 cota parte, acuma daca fostul sot vrea sa achite la banca tot eu o sa mai am dreptul la 50% la apartament? si el figureaza pe credit ca si coplatitor.
Răspuns la discuția cf nou partaj
Adica acuma cu noile legi cadastrale, Cf- Carte funciara.
Deci... a fost cumparat in timpul casniciei, dupa divort el a cerut sa fie numai pe numele lui terenul pe cartea funciara. Dar contractul de vanzare cumparare este de 50-50 cota parte. Si intrebarea este, poate sa faca asa ceva? Adica si eu am dati ceva banuti cand am cumparat si acuma el poate sa treaca doar pe numele lui?
Discuție cf nou partaj
buna, am cumparat un teren cca 1000 mp cu fostul sot. Am divortat dar intre timp s-au schimbat legile si au venit si au masurat din nou terenul si s-a facut un alt cf., el normal ca a cerut numai pe numele lui. Daca pe contractul de vanzare cumparare apar si eu cu jumatate cota parte, acuma cu cf nou mai am ceva din terenul respectiv sau nu? Multumesc
Buna, Sfat si ajutor va rog.
Acum 8 luni am avut o cadere nervoasa din cauza sotului, am divortat.
Avem un apartament comun cumparat cu prima casa inaintea casatorie 50-50% dupa ce am plecat nu am platit ratele, el a platit. Am fost la medic, am fost ajutata, m-am revenit. Vreau sa ma mut inapoi, nu vreau sa ma impac cu el, numai vreau sa ma mut in casa mea. El nu mai vrea sa ma lase in casa. Legal poate sa faca asta? Sa chem politie? Ce sa fac? Totodata pot si vreau sa platesc ratele care nu le-am platit.