avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Queen10

Activitate Queen10

Răspuns la discuția Drepturile la 16 ani
@Ionut.ion. salut...deocamdată nu stiu ce sa zic daca e mai bine sau mai rau...acum m-am gândit la o varianta in care sa vorbesc cu profesoara de educație psihologică care face ședințe de astea la psiholog si etc. Si sa vad ce sfaturi mi-ar da si ea...
Dar in legatura cu situația chiar nu stiu ce sa spun deoarece in ultimul timp tatăl meu vitreg ma controlează din ce in ce mai mult ai tot mai multe restricții am...iar mama mea tace si exacuta tot ceea ce spune el..
Răspuns la discuția Drepturile la 16 ani
@Ionuț.ion mama de consumat nu consuma alcool...eu cu prietena din cluj păstrăm legatura si stie cam tot ceea ce se intampla acasa si a spus că poate mama e asa si din cauza stresului cu copii...si as intelege-o pentru ca vad si eu ce fac copii sunt cum de aceeasi varsta unul de 5 si celălalt de 3 ani deci certurile între ei sunt inevitabile, iar în ultima vreme nu le mai faci pe plac cu nimic, se bat se cearta...non-stop e asta.
Dar tot nu înțeleg de ce s-a ajuns aici...sa nu ma mai inteleg cu mama sa ajunga in halul asta...Si ea mi-a spus odata ca cică nu ii cauta scuze tatălui meu vitreg dar cam asta face...Si am senzatia ca nu mai e mama aia pe care o cunoșteam eu... o iubesc pentru ca e mama mea si oricât as incerca sa ii caut o scuza nu pot...iar cu frica de a rămâne iar singura nu stiu ce sa zic...pentru ca daca ar încerca macar sa vorbeasca cu el poate s-ar schimba mai multe sau macar daca nu l-ar mai lasa sa aiba atâtea drepturi asupra mea...pentru ca ea ca mama mea mi se pare normal ca ea sa aiba mai multe drepturi asupra mea si ca deciziile care sunt de luat in legatura cu mine sa le ia ea...sau gresesc?
Nu stiu ce sa zic sau sa fac.. ma tot gandesc sa fac sa fie bine incerc sa vorbesc cu ei frumos dar nu se poate sa vorbesc cu ei fără să se ajungă la certuri.
Răspuns la discuția Drepturile la 16 ani
@When nu stiu ce ati inteles sau ce nu ati înțeles din tot ceea ce am scris eu acolo sus. Dar la mine problema nu este faptul că vreau sa plec ca sa pot sa fac sex. Nu asta e problema, am spus si acest lucru ca sa se poata privi problema din toate părțile sa pot primi cat mai multe răspunsuri care sa ma ajute. Adică dacă nu spuneam ceea ce s-a întâmplat și că s-a aflat acest lucru se privea altfel problema da am inteles si părinții mei au dreptate in felul lor, asta am inteles-o....Dar restul problemei nu cred ca ati vazut-o iar cu continuarea liceuli degeaba vreau eu sa il continui daca nu pot invata asa cum as vrea eu degeaba ma axsez numai pe liceu daca restul lucrurilor nu merg nici cum bine....Adică certurile in fiecare zi stau închisa in casa, etc. si de frații mai mici nu pot face nimic nu pot sa invat sau sa imi fac temele asa cum le puteam face inainte ca ei sa fie.
Deci nu vreau sa supăr pe nimeni nu jignesc pe nimeni nu vreau sa fiu înțeleasă gresit dar motivul pentru care vreau sa plec nu este ca vreau sa pot sa merg sa fac sex!
Răspuns la discuția Drepturile la 16 ani
@Ionuț.ion ai mei tot timpul cand ne certam ma fac curvă, zdreanță, panaramă, si asa mai departe cred ca iti poti da seama cum ma mai fac...Si de fiecare data imi spun ca daca am vreo nemulțumire si nu sunt mulțumită cu condițiile de acasa, atunci sunt libera sa plec unde vreau. Iar tatăl meu vitreg a spus că eu odata ce plec de aici nu mai trebuie sa ma întorc...Si mama nu a avut nimic de comentat. Dar ceea ce ma doare cel mai tare este faptul că eu ,inainte ca tatăl meu vitreg sa apara, ma înțelegeam foarte bine cu mama, stateam singure si ne sprijineam una pe alata. Puteam vorbi orice cu ea ma înțelegea de fiecare data si nu urla la mine nu ma jignea si nu dădea in mine....Dar de cad e cu el impreuna....parca e altă persoană...Si nu mai pot vorbi cu ea....de fiecare data ii ia apărarea tatălui mei vitreg...

Răspuns la discuția Drepturile la 16 ani
@Ionuț.ion Da...cu părinții lui ma inteleg chiar foarte bine. Alte rude la care sa ma mut nu prea as putea deoarece cei doi unchi ai mei cu care chiar as putea sta sunt plecați în altă țară, iar bunicul meu nu ar fi in stare sa ma întrețină si sa aiba grija de mine deoarece este bolnav si de abea se descurcă singur. Dar am putea avea probleme chiar daca vreau sa ma mut cu el de buna voie?
Sau de exemplul as putea sa ma duc la o prietena de familie de la cluj cu care ne intelegem foarte bine. Acolo vreau si eu Sa ma duc la facultate la fel si prietenul meu, iar ea a spus ca putem merge oricand la ea.
Pentru ca nu stiu cum altcumva sa fac sa scap de aici deoarece eu m-am certat cu părinții mei pe temele astea de multe ori mai ales despre copii ca nu imi place sa stau atât de mult cu ei si ca eu nu mai am timp de nimic din cauza asta iar ei au fost foarte supărați, au dat în mine si au spus că dacă nu mai stau cu frații mei atunci nici din casa nu o sa mai ies.
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un tată vitreg care la început cand l-am cunoscut părea un om foarte bun mai ales cu mine Dar dupa un timp s-a schimbat radical si a inceput sa dea in mine, iar în ultimul timp ma comanda mai mult decât o face mama. Mai am doi frati, care sunt frați cu mine doar din partea mamei mele. Părinții mei au aflat ca am facut dragoste cu iubitul meu...asa ca nu au mai fost de acord sa ne mai vedem sau sa mai vorbim...nici la scoala nu aveam voie să ne salutăm. Totusi am rămas impreuna. Am avut o grămadă de certuri cu ai mei si am luat bataie din partea tatălui meu vitreg dar pana la urma nu au avut încotro decat sa ma lase sa ma vad cu el si sa vorbim dar in ultima vreme nu ma mai inteleg Nici cu mama ne certam din ce in ce mai des si mai urat , situația e mai urâtă eu in ultimul timp nu prea mai pot sa ma vad cu iubitul meu deoarece sunt obligată să stau cu frații mei aproape non-stop. Mama pleaca tot mai des de acasa ori impreuna cu tatăl meu vitreg ori fara el. Iar tatăl meu vitreg nu sta cu frații mei. Din cauza a tot ceea ce se intampla imi doresc foarte mult sa ma mut cu iubitul meu dar vreau sa stiu care ar fi consecințele, si ce i s-ar putea întâmpla.