avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocatura Ispas Daniel

Activitate Cabinet de Avocatura Ispas Daniel

Buna ziua.
Speta, vă rog să ajutați cu o soluție.
Am o societate care a intrat în procedura falimentului in iulie, în august administratorul societății formuleză acțiune împotriva unei alte societății care să spunem că avea să îi plătească o creantă rezultată din niste facturi.

Până la primul termen de judecată administratorului societății falite i se ridică dreptul de semnătură si stampila, însă acțiunea rămâne pe rolul instanței.

Totusi, administratorul social al societății formulează precizare la cererea de chemare în judecată semnând si stampilând precizarea solicitând să fie introdus în cauză lichidatorul deja numit.

În această situație, ce poate face pârâtul, adică societatea care are de achitat acele facturi către falită pentru a se apăra.

Multumesc !

PS: Odata cu deschiderea procedurii falimentului a fost numit administrator judiciar, e normal si firesc, însă acesta nu a avut cunostiintă de promovarea acestei actiuni în pretentii despre care am făcut vorbire.
Dreptul de administrare adm statutar i a fost ridicat ulterior lunii iulie, la al 3 termen de judecata faliment.
Răspuns la discuția Sã mai și râdem
Tipuri de orgasm:

1. Astmatica: Aahh…ahhh. ..ahhh!

2. Geografica: Aici, aici, aici, aici!

3. Matematiciana: Mai mult, mai mult, mai mult, mai mult!

PRELUATE VIA FHM BANCURI

4. Religioasa: Oh Doamne, oh Doamne!

5. Sinucigasa: Mor, mor!

6. Criminala: Daca te opresti acum, te omor!

7. Zootehnista: Vino taurul meu, vino!

8. Majoreta: Da-i… da-i… da-i!

9. Profesoara de engleza: Oh… yes, oh… good…

10. Tipul manager de proiect: Nu te opri! Continua, continua!

11. Negativa: Nuuu, nuuuuuu!

12. Pozitiva: Da… da… da!

13. Profesoara: Da… asa… pe acolo… foarte bine… corect… perfect.

14. Dezinformata: Ce e asta?… De ce?… Ce-mi faci?

15. Analista de sistem: OK. Procesul s-a terminat cu succes.

16. Clarvazatoarea: Simt ca vine
Multumesc...tot așa rămâne!
Buna ziua.
Am o dilemă ce poate o soluționez prin intermediul dvs.
Chestiune este :
O societate (SRL) poate fi urmărită silit pentru niste bunuri mobile ce aparțin societății, pe perioada cât SRL-ul are suspendată activitatea cu înregistrare la ONRC?
Dacă da, sau nu vă rog dați-mă un răspuns argumentat.
Menționez că executarea silită începuse anterior momentului suspendării activității societății.
Multumesc anticipat !

PS: cununosc binecunoscuta solutie contestatie la executare+ordonanta presedintiala, dar nu e avantajoasa că implică niste costuri mari ale cauțiunii.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, profesia de avocat poate fi exercitata de catre avocatii romani, cu titlu ocazional sau permanent, in oricare din statele membre ale Uniunii europene , precum si in statele care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European.

Directiva nr. 77/249/CEE din 22 martie 1977, de facilitare a exercitarii efective a libertatii de a presta servicii de catre avocati, si Directiva 98/5/CE din 16 februarie 1998, de facilitare a exercitarii cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea, reglementeaza libera circulatie a serviciilor prestate de avocati si permite recunoasterea reciproca a profesiei de avocat in Uniunea Europeana, potrivit Departamentul pentru Afaceri Europene.

Directiva 2006/100/CE, de adaptare a anumitor Directive din domeniul recunoasterii libertatii de circulatie a persoanelor, adoptata in contextul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, prevede obligativitatea statelor membre de a adopta acte normative interne care sa permita recunoasterea reciproca a calificarilor dobandite in Romania sau Bulgaria.
Răspuns la discuția Somatie de plata
Faceți dovada că a fost reziliat contractul, probabil de drept pentru neindeplinirea vreunei obligații de către cealaltă parte, depuneți întâmpinare și aratați situația în care vă aflați în urma rezilierii contractului, solicitând respingerea cererii privind emiterea unei somații de plată.
Se naște logica intrebare: celeilalte părți i-a fost comunicat faptul că a fost reziliat contractul (printr-o notificare etc), faceți dovada.Care a fost cauza rezilierii contractului?!
Se poate discuta pe marginea acestei situații.
Răspuns la discuția permis de conducere
Eu spun că da...poti merge intr o alta tara să urmerzi cursurile unei scoli de soferi si sa dai examen şi să iti obţii permisul acolo...dar atentie nu poti merge să soliciţi recunoaşterea permisului din România în ţara străină deoarece acel permis este deja anulat.
Dar poti da examen in România după trecerea unui an de la data ramanerii sentintei definitive (daca a fost anulat in urma solutionarii unui dosar penal) şi daca nu ai sancţiuni complementare, interdictie de a mai conduce vreo perioada de timp.
Răspuns la discuția contributii sanatate avocati
Buna ziua.
Da, trebuie să mai platesti o contribuţie de 5,5 la sută din profit la CNAS.
Aceasta contributia lunara se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra veniturilor si reprezinta plata de contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, contributii reglementate de Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actele necesare pentru a te inscrie si plăti sunt cele clasice: declaraţia estimativă de la finante, copie CI, decizie intrare în barou toate în copie xerox.
Bafta !

PS: venit am spus si eu !
Răspuns la discuția Sã mai și râdem
Un fan oltean, un fan stelist si unul dinamovist fiind intr-o tara musulmana sunt prinsi bind o sticla de Jack Daniels, sunt arestati si aruncati in inchisoare pina la stabilirea pedepsei. In fine vine ziua judecatii, sunt adusi in fata molahului care le arata bunavointa, condamnandu-i la doar 30 de lovituri de bici dupa care vor fi liberi sa plece. Ba mai mult spre norocul lor in ziua respectiva era o mare sarbatoare musulmana, asa ca molahul ii da fiecaruia voie sa ceara ceva inainte de a fi biciuiti.
Primul care urmeaza a fi biciuit este stelistul, care dupa ce se gindeste putin zice: "legati-mi o perna in spate". I se leaga perna, dar nu rezista decit la primele 10 lovituri dupa care se rupe, asa ca tot trebuie sa sufere celelalte 20 lovituri inainte de a fi dus pe brate singerind si plingind.
Urmatorul este dinamovistul, care zice: "legati-mi 2 perne in spate". Dar nici macar cele 2 perne nu pot sa reziste decit la 15 lovituri, trebuind sa le sufere ca si stelistul pe celelalte.
Ultimul care trebuia biciuit era fanul craiovean, dar inainte de a-si spune dorinta, molahul ii zice: "Esti fanul celei mai frumoase echipe din tara ta, cu cei mai loiali si pasionali suporteri, asa ca poti avea 2 dorinte!". Auzind asta oltenul spune: "Multumesc pentru bunatatea pe care mi-o arati si drept recunostinta, vreau 100 de lovituri de bici in loc de cele 30."
"Nu numai ca esti un om de onoare esti si foarte curajos" ii spune molahul, privindu-l cu respect. "Daca 100 de lovituri sunt ceea ce doresti, atunci 100 de lovituri vor fi. Acum ai dreptul la cea de-a doua dorinta,deci care este?"
"Va rog legati-l pe dinamovist in spatele meu"
Răspuns la discuția Sã mai și râdem
BANCURI CU AVOCAȚI
Doi tineri avocati angajeaza, pentru noul lor cabinet privat, o tanara secretara. FermeCATI DE APARITIA ACESTEIA se hotarasc sa o initieze impreuna in tainele dreptului:
-Trebuie sa va aratam foarte clar care este diferenta dintre drept si nederept! zice unul.
-Foarte bine, zice celalalt, tu ii arati ce este drept...

De nevinovatia multor acuzati sunt vinovati doar avocatii...

-Si cat va datorez pentru, succesul dobandit? intreaba mandantul avocatul sau.
-Ma multumesc cu o treime din cat mi-ati promis atata timp cat va aflati inca in banca acuzatilor...

-De maine esti liber! Il anunta bucuros avocatul pe clientul lui.
-Da, ma bucur foarte tare, n-am ce zice, bombani detinutul. Ma chinui vreme de 5 ani sa pregatesc o scara de franghie, 3 ani ca sa pilesc zabrelele si dumneata imi vii cu decretul de amnistie, tocmai acum cand eram gata sa evadez...

-Imi pare foarte rau ca nu am putut face nimic, spune avocatul clientului tocmai condamnat.
-Nu face nimic domnule avocat! Trei ani nici nu e asa de mult...

-Avem nevoie de un alibi, zice avocatul mandantului. Nu v-a vazut nimeni in timpul cand a avut loc spargerea?
La care clientul raspunde:
-Doamne fereste, nu!...

si revin la blonde, doar câteva:
I:De ce ramane nemiscata o blonda, la zoo, in fata custii leului care rage din toti rarunchii?
R:Vrea sa vada ce film da Metro Goldwin Mayer...

Sotul unei blonde :
-Daca te mai prind ca ai vreun amant, imi cumpar o pusca si il omor!
Blonda :
-Dragul meu, ti-ar trebui o mitraliera!

O blonda ramane (ca sa vezi) a doua oara gravida si vine la sotul ei si il intreaba:
-Draga, acum trebuie sa ne casatorim din nou?

Sotul catre blonda:
-Daca ai stii sa gatesti ca lumea am putea sa ne lipsim de menajera!
La care blonda:
-Daca ai stii sa fu*i ca lumea ne-am pute lipsi de gradinar, de postas si de sofer...

- De ce nu alearga melcul?
- ????
- Ca sa nu-i falfaie ochii.