avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruC84

Activitate AlexandruC84

Răspuns la discuția Inginer Colegiu - scutire impozit
Eu nu am depus pentru ca abia ieri am aflat de schimbarea legii. Iar firma la care lucrez se pare ca la fel, habar nu aveau.

Cornel Vasile a scris:

Daca in 2018 , ati depus actele pentru acordare , consider ca, de atunci ar trebui sa beneficiati de aceasta facilitate.

Multumesc mult pentru ajutor, mi-ati facut ziua mai buna!:)

O ultima intrebare daca se poate, credeti ca ar trebui sa primesc si bani retroactiv? Avand in vedere ca legea noua este in vigoare din 2018? Sunt pe acelasi post din 2009 pana in prezent.

Cornel Vasile a scris:

Atunci beneficiati de scutire...

Da, ca domeniu de activitate, postul ocupat, venituri anuale, etc
Buna ziua,

Sunt un absolvent al Politehnicii din Timisoara, in anul 2007, Electronica si Telecomunicatii, pe diploma mea scrie "Inginer Colegiu" si pana acum nu am fost inclus in scutirea de impozit (lucrez in IT ca web designer intr-o firma privata).

Dar de curand am gasit un articol in care se spune asa:

"Începând cu 1 februarie 2018 vor putea fi scutite de impozitul pe salarii și persoanele ce au finalizat o formă de învățământ superior de scurtă durată (colegiu universitar) sau dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate, cu mențiunea că ar trebui să presteze efectiv una dintre activitățile prevăzute în anexa unui ordin recent publicat în Monitorul Oficial. "

( [ link extern ] )

Pana acum cei cu diploma de Inginer Colegiu (scurta durata), nu erau inclusi la scutire de impozit.

Intrebarea mea este, sunt sau nu scutit de impozit acum dupa noua lege?

Multumesc anticipat!