avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate astip

Activitate astip

Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu informativ mi s-a spus ca ar valora cam 50 EU metrul patrat. Cum se calculeaza taxa notariala si eventual cam la ce suma s-ar ridica? Am inteles ca nu trebuie sa platesc impozit si nici taxa de timbru daca succesiunea se rezolva in mai putin de un an...
Multumesc!
Multumesc!
Multumesc!
Multumesc pt acest prim raspuns.
Revin cu detalii: sunt unic mostenitor (unicul copil din singura casatorie). Tata a divortat in 1964, la o luna dupa nasterea mea, iar mama a murit in 1971. Nu am reusit sa gasesc decat copii nelegalizate dupa un Titlu de Proprietate asupra unui teren dar am scos Extras CF si Certif de Atestare Fiscala care confirma plata la zi a taxelor pt terenului respectiv.Din informatii inca neconfirmate de acte ar mai exista o parte de padure dar care se afla intr-un composesorat si posibil niste actiuni dar tot asa, nu am gasit nici un document.
De unde si o prima intrebare ar fi : este absolut necesar sa prezint la notar titlul original al Actului de Proprietate?
Acum, a doua intrebare: in conditiile in care am deschis dosarul de succesiune la 2 zile dupa deces ( in aprilie) si saptamana trecuta notarul mi-a dat o amanare pt adunarea documentelor pt constituirea masei successorale, este necesar sa fac o declaratie de acceptare a succesiunii? Notarul mi-a spus ca nu dar prefer sa verific de vreme ce, va citez: "Această calitate poate fi dovedită numai în cazul acceptării în termen a moştenirii, în caz contrar moştenitorul fiind străin de moştenire prin neacceptare." Iar termenul este de 6 luni de la data decesului...


Acum doua luni a murit tatal meu. Notarul imi cere sa duc acte doveditoare ale averii tatalui meu ca sa poata deschide masa succesorala iar banca la care stiam ca are depusi banii (Credit Bank) a refuzat sa-mi ofere orice informatie pentru ca nu am dovedita calitatea de succesor. Asta e doar unul din aspectele unei serii mai mari de complictii dar ilustreaza destul de bine senzatia de cerc viciios cu care ma confrunt. Puteti sa ma ajutati?