avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate ionut.nicolin89

Activitate ionut.nicolin89

Mulțumesc pentru răspuns!

Livius Laslau a scris:

Buna seara,
Aveți dreptul să mergeți în orice service autorizat RAR. Doar că intervin următoarele aspecte:
1. In cazul in care aveți o problema care face obiectul garanției, producătorul, prin dealer, are dreptul să vă ceară dovada efectuării reviziilor conform planului de revizii, inclusiv devizele de revizii in care sa se vadă că piesele înlocuite sunt originale, iar uleiul este cel recomandat de producător sau cu caracteristici identice. Un service normal nu știe care este planul de întreținere, in sensul operațiunilor ce trebuiesc efectuate, conform normelor producătorului (partea de piese ce trebuiesc înlocuite și partea de diagnoza electronică care se efectuează cu tester-ul original).
2. Unele mașini necesita o resetare de service din tester-ul original, pe care un service normal nu îl deține.
In cazul in care cele menționate la pct 1 și 2 de mai sus nu sunt conforme, producătorul poate sa va refuze remedierea in garanție a unui eventual defect sau poate sa va scoată în totalitate mașina din garanție.
3. In ultimii ani, producătorii au tot felul de buletine de service (TSB), care îmbunătățesc funcționalitățile mașinii. Aceste intervenții se fac doar in reprezentante și nu aveți acces la ele decât în momentul în care va prezentați la o revizie in service, iar dealer-ul verifica buletinul de service in sistemul producătorului. A nu se confunda buletinele de service cu campaniile de recall unde primiti acasă o scrisoare de la importatorul mărcii in Romania.
Cu alte cuvinte, dacă ați optat să vă luați o mașină nouă, care are garanția oferită de producător este necesar sa vă faceți orice intervenție (cu excepția ITP sau înlocuit anvelope) in reprezentanta. Nu vă zgârciți la faina, că o să vă scumpiți la tărâțe.
Succes și numai de bine!

Buna ziua. Daca am cumparat un autovehicul de nou in Romania, am obligatia sa fac reviziile si inlocuirile periodice(nu ma refer la reparatii majore) DOAR in reprezentantele lor? Se pot face si in alte service-uri autorizate RAR, dar care nu este reprezentanta marcii masinii, fara a pierde garantia? Adesea pretul difera foarte mult. Nu am reusit sa gasesc exact informatia in legatura cu legea antitrust din Romania, dar in cea UE si normele cu care vine, este specificat clar ca se poate face in orice service autorizat fara a pierde garantia. In carnetul de service este mentionat ca doar in reprezentanta lor, totusi tot in normele legii UE, este specificat ca nu conteaza acest lucru, neputand fi ingradit dreptul de a putea merge si la alt service (concurenta). Multumesc.
Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si camerele de supraveghere se considera tot prelucrare a datelor personale. Intrebarea mea este, pentru a face acest lucru, Asociatia are nevoie de acordul fiecarui locatar, sau doar a majoritatii de 50%+1?

Multumesc.