Buna ziua ! Am o sg.intrebare : Din Ianuarie 2025,nu mai am loc de munca,firma unde lucram,nu a mai acceptat sa lucrez,si mi-a cerut demisia. Motivul,chiar nedeclarat de ei,si mascat de o inscenare grosiera,ca sa pot fi obligat sa plec a fost urmatorul : In 2015,am venit ca angajat in firma,si nu am declarat ca sunt bolnav cronic. Din fericire,probleme de sanatate nu am avut,pe parcursul perioadei lucrate,in acea firma(2015-2024),fizic total,am lucrat 9 ani. Insa,ei nu puteau recunoaste,ca un bolnav de epilepsie adica eu,am putut lucra acest timp,si am obtinut calificativul "FOARTE BUN",deci eu chipurile,lucram,se pare nelegal,insa ei nu au avut motiv sa ma concedieze...Deci,am fost deja la doi medici,neurologi,care mi-au ras in nas pe tema pensionarii de boala,si inca un alt treilea la fel din reteaua particulara,cu aceasta afectiune,nu ma angajeaza nimeni nicaieri,stiu de multi ani,caci multe refuzuri am intampinat,peste tot, deci care este realitatea ? Pot fi pensionat real de boala sau nu ? Alti medici consultati au opinat,ca trebuie sa obtin real un certificat de handicap,conform istoricului bolii mele,aparuta la 17 ani distanta dupa un traumatism cranio-cerebral.Caci,de angajat,cum spun nimeni,nu angajeaza ,cand declar ca sufar de aceasta boala,si sunt si batran,am 57 ani,deci inca un obstacol. Va multumesc,respectuos,daca imi oferiti un raspuns pertinent !
Sora mea ,ar dori cred,este inca nestabilit,insa dreptul asupra jumatatii de apartament,va dori sa il pastreze. Ea,are de multi ani un domiciliu in proprietate,este insa in varsta ,are 70 de ani. Deci,este posibil sa doreasca absolut orice ca pretentii,insa nu a decis final,si comunicarea cu ea este foarte grea,din motive diverse.
Buna,ziua ! In urma cu o luna mama mea biologica,a decedat. Eu,aveam din 2020 acelasi domiciliu legal stabilit cu ea. Inca,nu am dezbatut succesiunea,suntem doi eu su sora mea,as dori sa intreb respectuos,cum pot ramane legal in apartament,cu un contract de uzufruct viager sau cum se numeste(eu nu cunosc bine nici termenul,si nici legea).