avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate KLM4

Activitate KLM4

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare cand forumul asta denumit avocatnet va permite avocatilor sa raspunda si nu unor persoane care nu stiu nici macar limba materna darmite drept? Prea multi troleri aici. Oameni care se afla in treaba vorbind si consumand timpul de viata al altora obligati sa citeasca prostii in speranta ca un avocat va raspunde.

marius_explorator a scris:

Pe adeverinta scrie ca urmatoi cursuri de zi?

Daca da castigati procesul . In caz contrar il veti pierde. Recuperarea sumelor platite de tatal dumneavoastra este la latitudinea dansului.

Daca tatal dumneavoastra cere executarea o sa aveti poprire pe veniturile din salariu castigat. Va recomand sa cautati sa va intelegeti cu tatal dumneavoastra.

Prin lipsa de conflicte aveti mai mult de castigat. Consultati si oameni care sunt din domeniul biserici - indiferent de culta religioasa si o sa constatati ca acestia va vor indemna spre impacare - personal refuz sa cred ca tatal dvs. nu doreste sa va sprijine.
Dupa ce veti trece de varsta de 26 de ani in mod sigur o sa regretati ca nu ati cautat sa indentificati o cale de intelegere


Dvs cam bateti campii pe acest forum.

marius_explorator a scris:

Buna ziua!

Masura in care copilul devenit major indeplineste conditiile de primire a indemnizatiei pentru continuarea studiilor, se stabileste in instanta. Este demn de mentionat si faptul ca plata taxei judiciare de timbru este solutionata de catre judecatorie.

Problema cea mare consta in faptul ca nu exista o relatie tata-fiu . Cea mai buna cale este medierea.
Desi legislatia ofera posibilitatea minorului devenit major sa isi actioneze in instanta ambii parinti sau doar a unui parinte pentru a fi obligati/obligat sa achite pensia de intretinere .

Articolul de lege stipuleaza destul de clar - cursuri de zi . Nu urmezi o forma de invatamant acreditata la zi vei pierde dreptul de a primi pensie alimentara.

Procesul este de natura civila - cu stabilirea de catre instanta de judecata daca trebuie sau nu sa returnezi sumele primite .

Ca un sfat - decizia de a actiona un parinte in instanta pentru a obtine un venit , pe termen mediu si lung este mai paguboasa pentru fiul / fiica celui care este obligat sa o plateasca.

Nu cred ca un parinte in toate facultatile mintale nu va dori sa isi sustina pe fiul / fiica in procesul de integrare in societate ca persoana calificata . Ajutorul trebuie sa existe si dupa ce fiul/fiica acestuia trece de varsta de 26 de ani.

Daca in Romania se modifica legislatia , cum exista in alte tari din UE , iar obligativitatea parintilor exista doar pana la varsta de 21 ani?

Pe scurt nu trebuie profitat de legislatia existenta pe moment ci trebuie consolidate relatii copii - parinti.

Decizia tanarului de a actiona in instanta pe unul din parinti are la baza lipsa de experienta si influenta celuilalt parinte care urmeaza a fi actionat in instanta.







Astept raspunsuri la ce am intrebat.
Parerile personale nu ma intereseaza.

marius_explorator a scris:

Buna ziua !

Trebuie sa aveti motive intemeiate - legislatia este destul de clara pentru acest subiect.

Opinia dumneavoastra prin care afirmati de favoritarea partii adverse nu este intemeiata.

Mai consultati avocati cu expertiza.

O zi placuta!

Am de gand sa fac o cerere de recuzare a unui judecator pentru favorizarea pe fata a partii adverse.
Ce se intampla la termenul respectiv? Am citit ca recuzarea se face la inceputul dezbaterilor. La inceputul tuturor dezbaterilor in sala sau a dosarului meu? Apoi se suspenda pana la solutia recuzarii sau se continua cu discutiile privind dosarul, e de facut un interogatoriu? Cat este taxa de timbru la recuzare la fond, va rog? Obiect- pretentii.
Da, foarte buna idee. Mersi frumos.

Dapix a scris:

Eu vă sfătuiesc, ca prima dată să vă informați la CASA de pensii din statul unde intenționați să vă stabiliți, dacă legea lor le permite să vă plătească pensia din contribuția cetățenilor lor, deși dumneavoastră ați plătit asigurări pentru pensie în Romănia, și nu în țara X sau Y.

Am depus ieri o plangere la politia economica. Azi ma suna un tinerel sa ma cheme sa dau declaratie olografa cu ce am scris in petitie. Ca sa pierd timp aiurea. Am fost deja la ei sa depun si petitia are semnatura mea originala si mi-au cerut CI cand am depus. Nu am chef sa ii povestesc eu lui inca o data ce am scris in petitie. Le e lena sa citeasca sau ce? Ce procedura e asta?
Ma intreaba daca am fost prejudiciata, scrie in petitie dar fac pariu ca nu a citit, ma cheama sa ii povestesc ca ii e lene sa citeasca 13 pagini!!
Sau cum e parerea dvs? Imi e ca pierd timp sa umblu prin frig si tot nimic nu vor face.
Nu mai am alte bunuri si chiar daca as avea doar nu le las lor!!
Vedeti ca la casa de pensii pe site scrie de transferul pensiei in strainatate. Nu stiu ce fac cei din Canada.

Dapix a scris:

Tocmai v-am întrebat dacă mai aveți și alte bunuri în țară, deoarece se poate demara executarea siltă și asupra bunurilor mobile și imobile, dacă aveți.

Totuși, eu nu cred că casa de pensii din alt stat va accepta să vă plătească pensia din bugetul țării lor. Cred că nici nu piermite legea din țara respectivă, dacă n-ați lucrat acolo, să platiți contribuții către statul respectiv.

Eu cunosc cetățeni care s-au mutat definitiv în Canada, dar pensia le este trimisă acolo tot de Casa de pensii din România, și se plângeau că pierd bani când li se face conversia din lei în dolari canadieni.

Posibil sa fie usor dar executorul nu are jurisdictie si nici asociatia se proprietari atatia bani sa angajeze executor strain. UE, da.
Ce se intampla daca partea adversa nu a facut intampinare?
Aceasta nu se afla nici in dosarul electronic si nici nu a fost comunicata.
Foarte mult!!! Ca sa corectez prostiile lor. Mai stau si in tensiune.
Multumesc dna avocata!

Madalina Pascu a scris:

Am de facut o rectificare, taxa de timbru este de maxim 1000 lei, nu 10 lei.