avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate KLM4

Activitate KLM4

Executorii dau consultanta, da, am facut programare deja.
Pai sa va spun o chestie: toti avocatii au interes sa ma bage in procese. Eu nu doresc asta.
Am platit zeci de consultatii, dat zeci de mii de euro pe procese aiurea in tramvai.
Puteti inchide acest subiect, ce credeam eu ca o sa spuna un avocat nu o lua pe scurtatura?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Executorii nu dau consultanta juridica și în nici un caz nu va vor oferi astfel de informații din n motive..Situatia se rezolva la un avocat cu experienta în astfel de spete oricum nu sunt multe variante.Un notar de exemplu are cunoștințe doar teoretice de procedura civila,un judecător vede.o speta din punct de vedere strict legal soluțiile le găsește avocatul,avocatul nu știe decât vag despre procedurile notariale etc.

Asta stiam. Ma intereseaza ce ar spune un executor, nu un avocat.

gi-jane2 a scris:

sa intrebati un executor cum scapati de executarea silita ?
Platind datoria, altfel nu scapati.
Daca aveti motive de contestatie si sunteti in termen, puteti contesta executarea in instanta.

De ce un avocat si nu un executor???

Ionut.ion a scris:

Cel mai bine intrebati un avocat inainte de a ajunge la executare silita.

Daca platesc un executor imi poate spune cum sa scap de executarea silita?
Pentru toti cei interesati, temeiul este art. 17 din Legea 196/2018.
Nu trebuie sa termini dreptul ca sa fii capabil sa citesti o lege in tara ta. Chiar esti obligat sa cunosti legile Romaniei, in caz ca nu stiati.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, trebuie analizata incheierea, temeiul cererii, temeiul respingerii, etc. Daca lucrurile ar fi atat de simple precum incercati dvs. sa le faceti sa para, n-ar mai exista Facultatea de Drept.

Care este temeiul legal pentru un apel impotriva unei incheieri finale (dezinvestire)civila date de judecatorie la o cerere de modificare acte constitutive?
Am primit o motivare numita incheiere finala (dezinvestire) civila la o cerere de actualizare acte constitutive asociatia de proprietari. Eu am fost intervenient si instanta lu peste a decis sa le admita cererea si sa ma puna sa platesc eu cheltuieli de jduecata. Fac apel dar e corect ca apelul este impotriva incheierii nr. X? Sunt obisnuit cu cuvanmtul sentinta.
Se poate recuza o judecatoare dupa ce s-a pronuntat? A doua zi dupa ce a facut mizeria in sala, s-a si grabit sa favorizeze pe nedrept partea adversa.
pot ajuta pe al;tii insa eu am pierdut procesul vadit cu legea in mana, cu probe, cu tot si in calea de apel la TMB rar sa vezi ca schimba solutia. Ce sa fac, totusi?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pentru a beneficia de credibilitate este necesar ca recuzarea sa se facă prin avocat intrucat avocatul este și un observator obiectiv a activității instantei de judecată.

Oricum, exista foarte mari probleme și cu recuzarea întrucât colegii de birou judeca adesea cererile de recuzare...

Însă, recuzarile succesive împreună cu plângerile pot ajuta.

Va multumesc tuturor foarte mult. Intre timp s-a si pronuntat, a doua zi imediat dupa cele scrise de mine aici. Mai pot recuza acum?