avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate Edds

Activitate Edds

Răspuns la discuția Pensie poprire
Multtumesc, am sa las aici textul complet, din ce vad acolo ar face referire si la banci dar nu sunt sigur si de aceea intreb si aici:

Sunt avute în vedere popririle dispuse în baza titlurilor executorii emise/realizate de către:

– organul fiscal central, în vederea executării silite a creanțelor datorate bugetului general consolidat;

– organele fiscale locale, în vederea executării silite a creanțelor datorate bugetelor locale;

– casele teritoriale de pensii, în vederea recuperării creanțelor bugetare reprezentând debite provenite din prestații de asigurări sociale/alte drepturi prevăzute de legi speciale pentru care s-a luat măsura recuperării prin reținere/compensare;

– executorii judecătorești, pentru recuperarea creanțelor comerciale, inclusiv cele aferente contractelor de credit bancar învestite cu formulă executorie.

La data publicării OUG nr.181/2020 prestațiile aferente lunii noiembrie a.c. erau deja comunicate la plată, însă trebuie precizat că sumele reținute în luna noiembrie vor fi restituite odată cu plata drepturilor aferente lunii decembrie 2020.

Pentru aplicarea acestei măsuri nu este nevoie de cerere din partea beneficiarilor”, transmite Casa Națională de Pensii Publice.
Răspuns la discuția Pensie poprire
Multunesc, dar daca puteti sa ma lamuriti ce inseamna asta, legat tot de popririle pensiilor la oug acesta.

executorii judecătorești, pentru recuperarea creanțelor comerciale, inclusiv cele aferente contractelor de credit bancar învestite cu formulă executorie

Discuție Pensie poprire
Buna ziua, am o intrebare legata de oug 181 / 2020, am o poprire pe pensie la un ifn si am vazut in oug-ul acesta ca sunt suspendate anumite executari silite, intra si aceasta categorie? Multumesc frumos!!
Răspuns la discuția Poprire pensie
Stie cineva va rog??
Buna ziua, am o poprire pe pensie de 1 an de la credius ifn, defapt sunt 3 executari de la ei. Stiti cumva daca este valabila suspendarea pe stare de urgenta la executare? Astazi am luat pensia si nu mi sa suspendat, dar am inteles ca se vor restitui in mai banii retinuti? Este adevarat? Ca am citit pe internet si sunt cam confuz daca se aplica la orice datorie suspendarea executarii silite. Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Poprire pensie
Deci pana la urma se suspenda sau nu poprirea pe pensii? Si daca am mai multe executari la un ifn ce se intampla. Va multumesc mult!
Discuție Poprire pensie
Buna ziua, am auzit astazi labsedinta de guvern ca se suspenda si executarea silita la pensii, imi puteti explica daca stie cineva mai detaliat? Am o poprire pe pensie de 1 an, ma incadrez cumva? Si daca trebuie sa vorbesc personal cu executorul sau se suspenda automat? Va Multumesc!!
Articol: [ link extern ]