avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate Glucian

Activitate Glucian

Răspuns la discuția Cercetare frauda paypal...
Daca voi fi chemat pt declaratii pot sa ma prezint si cumva sa aman declaratia pana imi gasesc un avocat?
Sau care este exact procedura ?probabil voi fi chemat chiar maine si astfel termenul va fi f scurt...
Pot solicita sa citesc exact dosarul sa aflu despre ce este vorba ?
Nu am avut niciodata genul aceata de probleme si nu stiu cum sa procedez

Company Advising a scris:

Daca mai detineti rezolutia pay pal prin care s-a decis in favoarea dvs., mergeti cu acea dovada. Nu ar strica sa mergeti totusi si cu un avocat deoarece exista totusi o plangere penala, chiar daca aceasta trebuie cercetata intai.

Răspuns la discuția Cercetare frauda paypal...
Nu am comis nici un fel de nerefulă
Insă mă gandesc că e posibil ca motivul sa fie faptul ca acesta a primit returul timbrelor pt care paypal decisese cazul in favoarea mea dupa rezoluție!
Eu nu am stiut d3 acesr lucru pana de curand iar timbrele au ramas in posesia lui!
Contul paypal era pe numele lui iar cel de pe sire ul de vanzari pe numele nepoatei lui/fosta mea!
Pt retrageri si alimentari s a folosit un card ING pe numele acestuia care a stat la noi pana a fost inchis datorita unei propriri pe care acesta o primise pe conturi

tgeorgescu a scris:

Exista o regula nescrisa: o singura escrocherie nu este o escrocherie. Pentru ca daca un suspect a comis o singura escrocherie nu poate fi probata intentia si ramane doar un litigiu in drept civil. Bine, pentru asta exista niste conditii: fara identitati false, fara "sageti", fara a clona websiteuri de banci, fara a sparge conturi de e-mail sau retele sociale, etc.

Deci parerea mea este ca Politia nu va face mare lucru cu dosarul, cel putin daca ceea ce ati scris mai sus este adevarat si n-ati comis alte nereguli economico-financiare.

Răspuns la discuția Cercetare frauda paypal...
Aici este problema
Titular contului a primit citatie de la sectie de politie de care apartine unde i se cere sa se prezinte cu "laptop/calculator si sfectele poștale" deci cel mai peobabil este o plangere penală,desi nu inteleg de ce
Maine urmeaza sa mearga si cel mai peobabil coi fi si eu chemat ,mai alea ca nu mai am o relatie buna cu acesta dupa despartorea de nepoata dansului

tgeorgescu a scris:

Nu cu Politia are el probleme si sincer, nu cred ca Politia il va ajuta cu ceva.

Este in primul rand un litigiu in drept civil, probabil creditorul a cerut executarea silita.

Buna seara in urma cu vreun an am vandut prin intermediul ebay un lot de produse filatelice!Mentionez faptul ca foloseam un cont paypal pe numele unchiului fostei mele concubine deoarece eu aveam o proprire pe contul bancar!.
Cumparatorul a primit timbrele insa a spus ca nu este multumit si a dechis un caz pe paypal!paypal ul a decis că cea mai bună cale de solutionare este că cumparayorul sa returneze produsele si sa primeasca banii inapoi! Duoa curca o luna nu primisem produsele iar cumparatorul nu a putut dovedii expedierea astfel paypal a decis cazul in favoarea mea! Despartindu mă de fosta concubina nu am mai folosit aceste conturi!
Astazi am fost contactat de acesta precum a primit o citatie de la politie unde i se cere sa se prezinte cu calculatorul si efectele postale!
Din ce am putut afla pana acum se pare ca dupa ce eu nu am mai folosit contul ,cumparatorul a reversat tranzactia prin intermediul bancii si astfel desi aveam castig de cauza din partea paypal tranzactia a fost revsersata si astfel contul a ramas cu balanta negativa destul de mare!
Se pare ca paypal ul a vandut creantele compabiei de recuperari din Romania (probabil firecredit) iar acestia neputand sa dea de el au reclamat cazul ca fiind fraudă!
Nu pot intelege de ce....de asemenea acesta mi a comunicat abia acum ca la ceva vreme de la acel incident a primit un plic cu obiecte filatelice ...dar nu mi a spus pana acum!
In mod normal ar fi trebuie inteleg sa u se puna cel.mult o proprire pe conturi din ce am inteles,insa nu inteleg cum cei de la Firecredit au constatat frauda!
Mentionez ca contul a avut un istoric indelungat de tranzactii cu zero probleme !.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Marti umreaza sa mearga la sediul politiei