avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Larisa Dumitru

Activitate Larisa Dumitru

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Consider ca diploma obtinuta va poate ajuta la infiintarea unui PFA.

Buna ziua! Am liceul pedagogic terminat, obtinand astfel specializarea de invatator-educatoare. Lucrez in domeniu de 3 ani si totodata am facut aproximativ jumatate de an si animatii pentru copii. Imi doresc sa imi infiintez un PFA cu codul CAEN 90(cel care tine de petreceri) si as vrea sa stiu daca diploma mea imi permite acest lucru. Multumesc!
Desi am semnat acel act, eu nu am vrut sa particip la asa ceva si de aceea nici nu am mai participat la titularizare chiar daca aveam raspunsurile

Ionica Porumbel a scris:

Înțeleg că aduceți niște acuzații penale pentru măsluirea unei titularizări pe un post în învățământ, dar nu spuneți că vreți să profitați de acel post obținut astfel. Consultați un avocat pentru că riscați să rămâneți fără post.

Multumesc mult! Mi-ati fost de mare ajutor!

gi-jane2 a scris:

În perioada de proba se poate pleca cand doriti, fara preaviz.


Aproape 2 luni

gi-jane2 a scris:

V-am mai scris, trebuie sa va dea in judecata.
Ea isi sustine cauza, dvs pe a dvs si instanta decide..
Un contract semnat intre parti nu " bate " codul muncii..
Cat ati stat angajata la ea?

Dar avand in vedere acel an de plata lunara a salariului pana la finalizarea anului scolar, are vreo modalitate sa ma faca sa ii dau banii? Subliniez ca dumneaei nu mi-a platit nici scolarizare, nici cursuri, nimic. Mi s-a oferit salariul ca la orice alt angajat.
Mulțumesc mult!

gi-jane2 a scris:

Nu vad cum v-a obligat sa semnati daca nu voiati sa acceptati ce scrie.

Fiind in perioada de proba, puteti pleca cand doriti, fara preaviz.
Va trebui sa va dea in judecata pt sumele alea si dvs va trebui sa va apărați.
Probabil ca nu va va da in judecata daca se va sfatui cu un avocat inainte.
Nu va putea justifica i paguba sau o cheltuiala, si nu va castiga

Bună seara! Vă prezint o situație destul de complicată: eu m-am angajat intr-o gradinita privata in luna august. Aceasta doamna fara sa imi spuna de la inceput a platit raspunsurile la titularizare , astfel punandu-ma sa semnez o foaie pe care scria ca daca nu voi sta 3 ani la ea va trebui sa platesc acea suma. Evident ca nu declara acolo pentru ce era respectiva suma, insa eu cred ca a folosit-o drept metoda de intimidare. Un alt lucru ciudat, m-a pus sa semnez o foaie pe care dumneaei scria ca daca nu voi sta minim un an scolar la acea gradinita, eu va trebui sa platesc lunar, salariul pe care ea mi-l oferea pana la finalizarea anului scolar in curs. Eu am mers la o inspectie masluita de ea, la care doamna director, mi-a propus sa vin sa ma angajez in acea institutie. Eu am fost de acord si m-am decis sa ii spun doamnei ca vreau sa plec. De aici a pornit un scandal imens, cum ca eu trebuie sa platesc suma pe care ea a platit-o pentru a afla subiectele la titularizare si ca va trebui sa platesc lunar salariul. Eu fiind in perioada de proba de 90 de zile calendaristice, dumneaei, are cum sa ma oblige sa platesc lunar acel salariu si mita pe care a dat-o pentru a afla rezultatele?
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

Nu, nu mosteneste sotul pt ca sotia lui a decedat inaintea bunicului.
Nu conteaza ca e sau nu tatal baiatului.
El o mosteneste pe soția lui in concurs cu copilul, dar pt ca sotia a decedat inaintea bunicului, ea nu a apucat sa il mosteneasca pe bunic, deci nimic din ce avea bunicul, nu va fi mostenit de sot.

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Soțul decedatei dar care nu este tatăl legitim al copilului? Are vreun drept? Dacă el a rămas căsătorit cu acesta în momentul în care aceasta a murit.

gi-jane2 a scris:

da, mosteneste exact partea ce i se cuvenea parintelui sau.