avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Activitate anagelina

Activitate anagelina

Răspuns la discuția cumparare masina
masina este inmatriculata in bacau si nu as vrea sa ii schimb numerele.nici vanzarea nu s-a facut inca deoarece vreau sa aiba loc tot la bacau.eu sunt din bacau si prietenul din vaslui dar mi-ar fi mult mai usor sa nu ii mai schimb si numerele.
varul meu mi-a dat o masina care nu ii mai trebuia.era o masina veche asa ca eu si prietenul meu am luat-o si am dus-o la husi jud vaslui pentru eventualele imbunatatiri.acum masina este vopsita alta culoare(era galbena si acum e albastra).stiu ca trebuie sa ii faca I.T.P-ul pentru a putea circula cu ea.dar daca face I.T.P-ul nu trebuie schimbat si certificatul de inmatriculare deoarece s-a schimbat proprietarul si culoarea masinii?
el trebuie sa vina cu masina la bacau sa ii facem actele pe numele meu.dar nu poate veni fiindca nu are inca inspectia tehnica facuta si nu as vrea sa aiba vreo problema.cum ar trebui sa procedez pentru ca totusi as vrea ca masina sa fie trecuta pe numele meu in acte si schimbarea actelor sa aiba loc la bacau.

Va multumesc!
incep sa scriu deoarece ma confrunt cu o situatie cu totul noua pentru mine.si anume:cei de la primarie ma someaza sa iau masina de langa bloc sustinand ca se afla pe spatiul verde.chiar azi am gasit o somatie pe parbrizul acesteia in care scrie:
"Potrivit prevederilor Legii nr 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenurile apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale,modificata si completata prin Legea nr.309/2006 precum si in baza Hotarari Consiliului Local al Municipiului Bacau nr 233/2006,va somam ca in termen de 10 zile sa ridicati autovehiculul de pe terenul domeniului public/privat al municipiului Bacau.
In cazul in care nu va conformati,potrivit art.3 alin.(2) din Legea nr 421/2002 vom proceda la ridicarea acestuia de pe domeniul public/privat al municipiului Bacau,urmand ca dvs. sa suportati toate cheltuielile referitoare la inventarierea,expertizarea,ridicarea,transportul si depozitarea autovehiculului,potrivit art.5 din Legea 309/2006"

Acum tin sa mentionez ca acel loc in care se afla masina mea este un loc ingradit si de care locatarii au avut loc inca de la mutarea lor in acest bloc.ai mei au tinut masina acolo de cand s-au mutat in bloc adica din '80 si alaturi de ei au mai tinut inca 2 familii masinile acolo.acum celelalte 2 familii nu mai tin masina acolo dar eu da.si desi nu circul cu ea de aproape 2 ani platesc in continuare ipozit la primarie.mentionez ca nu incurca circulatia,este parcata intr-un loc ingradit de ai mei de acum 28 de ani langa bloc.
Personal cred ca cineva din bloc nu mai incape de masina mea si ar vrea sa se razbune.dar masina nici nu polueaza(daca nu o pornesc) nici abandonata sau fara stapan nu este.Cred ca totul a inceput de cand am avut o mica problema cu vecinul de sub mine care drept consecinta ca mi-a taiat via de la geam care nu il incurca cu absolut nimic l-am reclamat si eu la primarie ca tinea masina parcata sub geamul meu de la dormitor situat in partea din spate a blocului.cei de la primarie au venit si intr-un final a luat masina de sub geam.dar nu cred ca problemele sunt identice.adica masina aia nu a incurcat niciodata pe nimeni si vecinii pot spune ca acolo nu a fost spatiu verde amenajat de primarie niciodata.eu nu am stricat nimic asa cum a facut vecinul meu.el nici nu se afla in partea de bloc in care se afla masina mea.nu este abandonata si nici nu vad cu ce incurca pe altii.daca era pe marginea strazii sau pe trotuar ar fi fost alta situatie?
Ca cei de la primarie mi-au zis ca daca o mut pe trotuar ma lasa in pace.pai nu inteleg daca acolo nu incurca pe nimeni de ce sa o mut pe trotuar unde altii ar putea fi deranjati de prezenta ei?
Acum eu nu stiu cum sa procedez.Am incercat sa o dau la o firma de dezmembrari dar nu o vrea nimeni(e un opel din 66),iar la remat daca o duc imi da 50 ron pe ea in condintiile in care pe mine ma costa 100 ron numai platforma sa o duc pana acolo.
Dati-mi si mie un sfat.Sunt intr-o situatie foarte neplacuta si nu asd vrea ca cei de la Primarie sa mi-o ia cu forta.Nu vad cum ar putea face asta atata timp cat eu platesc impozit pentru ea ca orice alt sofer din tara asta.De ce daca as merge cu ea as avea voie sa o tin acolo dar asa ca nu merg cu ea nu am voie?
Va multumesc!
Răspuns la discuția cum sa procedez???
multumesc tuturor pentru raspunsuri.....desi acum sunt mai nedumerita ca inainte.din ce am citit cel mai bine ar fi sa "si" platesc apartamentul ca sa nu poata fi considerata intr-adevar o "vanzare fictiva".
in orice caz (din cate cred eu) unchiul meu nu ar merge niciodata atat de departe deoarece eu am crescut in casa asta de la 3 ani si stie ca ai mei bunici(care de fapt eu ii vad ca si parinti) intotdeauna au spus ca acest apartament imi va apartine.
oricum inainte de a demara vreo actiune am sa merg la cativa notari sa vad ce au de spus.totusi as vrea ca acest apartament sa imi apartina si am sa fac tot ce este nevoie sa ma asigur pe cale legala ca nu voi avea probleme.
probabil am sa fac rost de bani si am sa cumpar partea unchiului astfel incat sa nu mai existe nici o problema.
inca o data va multumesc pentru raspunsuri si daca stiti cumva vreun avocat bun din bacau care sa ma poata ajuta cu cateva sfaturi ar fi super.
am si eu o problema si as vrea sa va cer parerea inainte de a incepe demersurile. am sa incep cu inceputul.cand parintii mei au divortat(aveam 3 ani) eu am fost data in grija bunicilor de pe tata.acestia mai aveau 2 copii:tatal meu si unchiul meu.pana acum 3 ani totul a fost bine.dar bunicul meu a decedat si ai mei nu au apucat sa imi faca acte pe apartament.
apoi a inceput circul.unchiul meu a avut pretentii la apartament si in urma unei succesiuni i-a revenit 12,5 % din apartament,tatalui meu tot atat si bunica mea are 75 %.
acum tatal si bunica mea vor sa imi faca acte pe apartament si sa imi cedeze partile lor.unchiul meu sustine ca nu imi va da partea lui decat dupa moartea bunicii.
acum eu nu stiu cum sa procedez.as vrea sa merg la un notar si sa imi fac actele pentru partea de aprtament care mi-o dau tatal si bunica mea.dar nu stiu daca sa fac vanzare-cumparare sau mostenire/donatie.as vrea sa fac un act care sa nu poata fi atatcat in instanta in cazul in care unchiul meu ar avea din nou pretentii dupa moartea bunicii.
daca merg la notar unchiul meu va trebui sa vina si el sa semneze pentru partea lui?
cum trebuie sa procedez in acest caz?si daca unchiul meu isi pastreaza partea imi poate face probleme?
as fi interesata si daca stiti cam cat m-ar costa(estimativ) sa fac aceste acte.
va multumesc!!!