avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate skydoor

Activitate skydoor

Răspuns la discuția garantie
In primul rand, va multumesc de promptitudinea raspunsului.
Deci, Contractul nu este un contract de leasing, ci este un Contract de credit auto. Aici lucrurile sunt putin diferite. La contractul de leasing CIV ramane la Societatea de leasing pana la incheierea contractului si achitarea integrala a acestuia , pe cand la contractul de credit CIV ramane la debitor, daca nu exista o notificare prealabila de a preda CIV dupa inmatriculare si transcrierea dreptului de proprietate. Deci in aceste conditii, cu actele toate legale ( talon, CIV , Contract de v-c, certificat fiscal), doamna putea vinde masina, admitand ca masina era in Registrul de gaj?
Mai trebuie sa va spun ca sunt si Bilete la Ordin date bancii.
Multumesc inca o data pentru ajutor!
Da, masina s-a vandut cu acte in regula. Contract de v-c , factura, cu certificat fiscal, etc... Cei de la banca spun ca masina este in registrul de gaj . Atunci cum s-a putut vinde ?
Doamna nu a fost pensionata deoarece a fost 2 luni in Germania internata, 2 luni in Austria si o luna la Bucuresti,cu pauze de vreo doua saptamani..
Iar referitor la intrebarea mea as vrea sa stiu daca masina. care era gaj ( eu asa stiu ca la un credit auto se pune automat gaj pe bunul achizitionat), constituie infractiune daca a fost vanduta. Asta este o mare dilema. Totodata ma gandesc ca este totul pe latura civila......
Discuție garantie
O doamna are un credit auto, pe persoana juridica, de la o banca, la care a platit ratele, pana la un anumit moment dat. Dupa care nu a mai avut posibilitatea sa plateasca. (probleme personale, operatii multiple etc...)Intre timp i-a venit rezilierea contractului si i s-a cerut sa predea masina. Ideea este ca masina nu o mai are. A vandut-o, deoarece a avut o nevoie foarte mare de bani, gandindu-se ca va plati ratele, dar imprevizibilul s-a produs si a ajuns 5 luni internata si operata de multiple ori. In acel moment afacerea doamnei, s-a inchis.
Vreau sa va intreb ce se poate intampla in acest caz. Va rog,pe cei care puteti ajuta cu un raspuns. faceti-o, deoarece ajutati o doamna care este cu un "picior in groapa" si care chiar nu are bani. Multumesc!