avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate virgil22

Activitate virgil22

Multumesc pentru raspuns si opinii!
Se pare ca Avocatul Poporului a sesizat deja Curtea Constitutionala in aceasta privinta.

[ link extern ]

Intrebarea este cand se va pronunta Curtea Constitutionala? Dupa ce va inceta starea de alerta si vor fi incalcate drepturile fundamentale a mii de oameni?

Daca Curtea Constititionala va declara ordinul ministrului neconstitutional, ce pot face impotriva statului roman care m-a obligat la inchisoare la domiciliu de 14 zile?
Multumesc pentru opinie,

Spuneti ca: "Nu trebuie facuta confuzie intre situatia de a nu iesi din casa fara declaratie in cazul persoanelor posibil clinic sanatoase necontagioase, unde era vorba de o restrictionare a drepturilor si libertatilor fundamentale, cu situatia concreta de boala contagioasa legata de o persoana determinata."

Ma voi intoarce in tara din Suedia in 6 iunie. Sunt o "persoana posibil clinic sanatoasa" dar voi fi nevoit sa stau in izolare 14 zile. Exact ca si in exemplul dumneavoastra. Nu este vorba de situatia concreta de boala.

Prin urmare, este constitutionala aceasta limitare a drepturilor fundamentale?
Bună ziua,

As dori sa stiu daca izolarea obligatorie la domiciliu este constitutionala. Citisem o declaratie a Avocatului Poporului care spunea ca libertatile fundamentale ale persoanei nu pot fi legiferate prin ordinul Ministrului Sanatatii ci doar prin lege.

Ce parere aveti?
Dacă revin în țară în 6 iunie 2020 din Suedia, sunt obligat sa stau in izolare la domiciliu 14 zile?

Exista zone rosii si zone galbene? Care sunt acestea?

Multumesc!