avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate diana.m92

Activitate diana.m92

Bună ziua,

Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. O zi frumoasă!
Bună ziua, domnule Niculescu Ionuț,

În primul rând, vă mulțumesc pentru răspuns.

În legătură cu cele două variante pe care mi le-a oferit CEO-ul, nu am ales nici una dintre ele ci, așa cum ați spus, le-am negat și l-am lăsat pe dumnealui să ia decizia. În fond, nu am motiv să aleg nici demisia, nici concedierea, dar dacă dumnealui consideră că cea de a doua variantă este cea ok, l-am rugat să îmi răspundă clar și să îmi ofere motivul legal.

Motivul spus de dumnealui în discuția inițială a fost, desigur, probleme financiare pe care le întâmpină firma. Din câte știu, modul prin care mă poate concedia este unul obiectiv, prin desființarea postului. Doar că firma încă are activitate, iar postul meu era vital pentru buna desfășurare a acesteia (deci, nu consider că este un motiv obiectiv, ci unul plin de subiectivism, pentru că înainte de a ne băga în șomaj tehnic am îndrăznit să îmi apăr drepturilor și după mine s-au luat alte două colege).

În corpul întrebării inițiale am prezentat și acest lucru pentru o mai bună definire a cadrului în care a apărut problema inițială. Mai exact, vreau să știu dacă pot cumva opri acest lucru deoarece, indiferent de decizia care se ia, încă lucrez în această firmă. Faptul că un copil are acces la fișierele mele din laptopul de muncă înseamnă că poate modifica informații, iar eu sunt responsabilă de ce ajunge mai departe la clienți. Nu pot verifica obsesiv fiecare document pe care îl trimit și nu vreau să mi se spună că este vina mea, în cazul în care copilul directorului executiv se gândește să se joace prin documente, care sunt, desigur, ale firmei. Nu de alta, dar nu aș vrea să fiu concediată pe motive disciplinare/neîndeplinirea corectă a sarcinilor de muncă.

O zi frumoasă vă doresc!

Bună ziua, domnule Adrian Dimitriu,

Vă mulțumesc, de asemenea, și dvs. pentru răspuns.

Motivul pentru care am menționat în textul inițial de cele două variante, concediere-demisie, îl aveți expus mai sus, în răspunsul pe care l-am oferit domnului Niculescu. Pe scurt, le-am menționat pentru o mai bună înțelegere a cadrului și pentru că, dată fiind situația, nu doresc să mi se desfacă contractul de muncă pe motiv că nu mi-am îndeplinit bine task-urile și că am provocat daune clienților companiei.

Postul pe care îl ocup presupune, printre altele, managerierea unor texte pentru diverși clienți, documente ce ajung în presa online din România. În cazul în care copilul directorului executiv se joacă prin ele și ele ajung cu modificări la client/presă, atunci devin vinovată de erori. În acest caz unii clienți pot renunța la colaborare sau pot cere daune (dat fiind faptul că în multe texte descriem imaginea brandului).

Am mai menționat problema și pentru că, dată fiind existența ei, CEO-ul nu prea pare interesat să rezolve situația cu contul de Microsoft. Iar, în cazul în care ajung în instanță, vreau să nu mi se spună că nu am încercat să o rezolv.

Legat de contul de Microsoft, da, organizatorul acestuia este directorul executiv. Nu am nicio problemă dacă el ar avea acces la fișierele de pe laptopul de muncă, în fond, laptopul este doar pentru muncă și am pe el doar documente legate de muncă (inclusiv anexe la contracte, decizii și cereri de concediu). Dar nu mi se pare ok ca și copilul lui să aibă acces la acestea.

Pentru mine este un stres în plus pentru că trebuie să verific de foarte multe ori tot ce trimit mai departe către clienți.

Vă mulțumesc din nou și vă doresc o zi frumoasă!
Bună ziua,

Așa cum rezultă din titlul întrebării, mă confrunt cu o problemă, și anume: acum două luni și ceva în urmă am observat faptul că pe laptopul de muncă mi-au fost modificate niște fișiere. Am sesizat acest lucru superiorului meu, în acest caz directorul executiv al firmei, și mi-a spus că, cumva, contul lui de Microsoft este legat de al meu și, cum și-a introdus recent copilul în Familia Microsoft, micuțul poate vedea toate folderele mele din calculator și tot ce lucrez.

A venit pandemia și am fost trecută în șomaj tehnic. Ieri am fost chemată la birou pentru a mi se comunica că am două variante din care să aleg: demisia sau concedierea, cu preavizul legal de 20 de zile în ambele cazuri. Așadar, am fost imediat bombardată cu task-uri și am avut surpriza să găsesc iar modificări pe laptopul de muncă atunci când l-am deschis. Mai exact, noi foldere cu Timp pentru școală, Materii școală..., de unde am dedus că problema nu s-a rezolvat. De această dată l-am anunțat pe șeful meu, care doar mi-a dat un mesaj, sec dată fiind situația, în care mi-a mulțumit că l-am anunțat. Nu știu însă dacă problema este rezolvată.

Vă mulțumesc pentru că ați citit până aici și vă rog să mă scuzați pentru tot blocul acesta lung de text. Ce pot să fac în acest caz? este legal? situația poate fi încadrată în categoria protecția datelor cu caracter personal?
Va mulțumesc pentru răspunsuri și vă doresc o zi frumoasă!