avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate amadeus79

Activitate amadeus79

Problema este ca proprietarul apartamentului ameninta cu violenta proprietarul boxei.

Oricum proprietarul boxei vrea sa intre in legalitate 100%. Ce trebuie sa faca, astfel incat sa obtina dreptul de a intabula pe numele lui boxa? Dezmembrarea fara vointa proprietarului apartamentului, nu se poate....
Am vazut acel act. Sigur a trecut pe la notar, are stampila si autentificare.

Boxa respectiva a fost mereu folosita de cumparatorul ei.
Inainte de 1998 (momentul vanzarii) pe baza bunei relatii intre vanzator-cumparator.
Dupa 1998, pe baza actului de vanzare cumpare.

De peste 40 de ani o "stapaneste" cumparatorul ei.
Continutul unui act de vanzare cumparare este scris de mana si autentificat la notar: cu parafa notarului, platit taxele notariale. Doar ca nu a fost redactat in WORD ci scris de mana.
Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului.

In 1998 pe baza unui Act de vanzare-cumparare scris de mana, cu 2 martori si inregistrat/legalizat la notar, are loc vanzare unei boxe (fara sa fie dezmembrata din CF-ul apartamentului).

In 2000 vanzatorul boxei vinde si aparatamentul, dar unei alte persoane. Cumparatorul apartamentului a fost informat, ca desi pe CF ii apare boxa, aceasta a fost vanduta in 1998.

Dupa 20 ani, in 2020, cumparatorul apartamentului "revendica" boxa de la subsol, mentionand ca el nu recunoaste acea "hartie scrisa de mana".

Ce se poate face ?
Cum se poate rezolva problema legal ? Ma gandesc ca ar fi nevoie de o dezmembrare, dar cum se poate face ?