Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Sandor87

Unul dintre vecini a semnat procesul verbal de vecinătate. Celălalt vecin a fost anunțat personal, însă a refuzat semnarea. Vă rog să-mi confirmați că documentația se poate depune și în această formă.

Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea a scris:

Contractul pe care il aveti cu persoana autorizata din domeniul cadastrului trebuie sa mentioneze ca respectiva persoana autorizata (fizica sau juridica) depune cererea si documentatia cadastrala tehnica la OCPI pentru avizare si inregistrare. Nu se depune de proprietar. Dumneavoastra doar suportati costurile.

Sandor87 a scris:

Expertul o sa depuna documentatia cu dovada notificarii si refuzului vecinului. Nu aveti nevoie de avocat in aceasta etapa.

Ați putea, vă rog, să îmi scrieți care sunt pașii următori și unde trebuie să mă adresez în continuare pentru finalizarea lucrării? Vreau să știu exact dacă trebuie să merg personal la OCPI/Topos sau dacă toate demersurile sunt făcute de expert. Mulțumesc!

Expertul o sa depuna documentatia cu dovada notificarii si refuzului vecinului. Nu aveti nevoie de avocat in aceasta etapa.

Ați putea, vă rog, să îmi scrieți care sunt pașii următori și unde trebuie să mă adresez în continuare pentru finalizarea lucrării? Vreau să știu exact dacă trebuie să merg personal la OCPI/Topos sau dacă toate demersurile sunt făcute de expert. Mulțumesc!
Aș dori să solicit opinia dvs. juridică în legătură cu o situație privind limita unui teren situat în judetul harghita

Terenul este măsurat și limita este stabilită pe teren; un vecin a semnat procesul-verbal de vecinătate, însă celălalt vecin refuză să semneze documentul.

Întrebarea mea este dacă procedura de intabulare poate continua fără semnătura acelui vecin, în condițiile în care topograful menționează în documentație că vecinul a fost notificat, dar a refuzat semnarea („vecinul a fost notificat, dar a refuzat semnarea”). De asemenea, aș dori să știu dacă este necesară o procedură suplimentară la primărie (proces-verbal de vecinătate) sau un alt demers formal.

Vă rog să-mi comunicați ce opțiuni juridice am în această situație și dacă este necesară reprezentarea de către un avocat.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua,
Aș dori să știu care sunt consecințele legale în cazul în care nu am predat permisul de conducere în termenul de 30 de zile stabilit prin hotărârea instanței.
Vă mulțumesc anticipat!
Respinge cererea de repunere în termenul de a depune plângerea contravenţională, cerere formulată de petent, ca neîntemeiată. Respinge cererea de reexaminare formulată de petentul ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată azi, 28.08.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Pot contesta asta?
Am parcat cu taxi in loc handicap mama mea am dus undeva si am lasat taxi in parcare handicap si mama mea este handicap si cand am terminat treburile am dus acasa mama si dupa aia a oprit in strada politistul si a dat 1000 lei amenda ca a fotografiat masina si vreau fac contestare se poate? Nu am semnat proces verbal
Am parcat cu taxi in loc handicap mama mea am dus undeva si am lasat taxi in parcare handicap si mama mea este handicap si cand am terminat treburile am dus acasa mama si dupa aia a oprit in strada politistul si a dat 1000 lei amenda ca a fotografiat masina si vreau fac contestare se poate? Nu am semnat proces verbal