Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Abain93

Buna ziua.
Intentionez sa inchiriez un loc de parcare subteran pe care il detin unui vecin. Are cineva un model de contract inchiriere loc parcare persoana fizica? Multumesc!
Problema emitere noua decizie de salarizare de catre angajator.
Am castigat in instanta anularea vechii decizii de salarizare si obligarea pârâtei la emiterea unei decizii prin care salariul de
baza sa imi fie stabilit potrivit art. 39 alin. 4 din Legea nr. 153/2017 la nivelul
salariului maxim aflat in platà pentru o functie similará.
Problema e ca angajatorul refuza sa imi acorde plata drepturilor care mi se cuvin intr-o singura transa, sustine ca drepturile trebuie sa mi se acorde esalonat, conform OUG 114/2018.
Va rog sa imi dati un sfat, nu este corect sa mi se acorde drepturile intr-o singura transa?
Concediul de odihna luat o luna intreaga se ia in calcul ca venit imposabil si cu stagiu de cotizare pentru indemnizatia de maternitate si pentru indemnizatia pentru crestere copilului? Multumesc!
Buna ziua!
Veniturile realizate ca personal auxiliar in cadrul alegerilor se iau in calcul la stabilirea ICC?
Multumesc!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare. Pana cand este prelungita valabilitatea certificatelor de incadrare in grad de handicap?
Legea nr. 55/2020, la art. 4 prevede:
"(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări."
Dar OUG 70/2020 prevede ca:
(3) Valabilitatea următoarelor documente se menține pentru o perioadă de 60 de zile de la încetarea stării de urgență:
a) certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap eliberate de comisia pentru protecția copilului;
b) certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap;
Pana la urma, care act se va aplica?
Răspuns la discuția Adeverinta angajator ICC
Va multumes din nou pentru mesaj.
Am vorbit deja cu cei de la AJPIS si mi-au comunicat ca numai adeverinta este acceptata.
Eu am adeverinta de la casa de pensii cu stagiul de corozare si Raportul pe salariat revisal, insa insista ca OUG 111 prevede adeverinta de la angajator. Avand in vedere ca am deja dovata acestor venituri, mi se pare un abuz.
De aceea voiam sa intreb daca este corect sa ma conditioneze de o adeverinta pe care nu o pot obtine.
Răspuns la discuția Adeverinta angajator ICC
Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa mentionez, eu am deja acel extras din revisal, doar ca ajpis-ul mi-a comunicat ca am nevoie de adeverinta, intrucat OUG 111 prevede obligatia de a aduce acest act.
Nu vor sa accepte alte acte doveditoare si nu stiu ce sa fac.
Buna ziua!
Pentru a beneficia de concediu crestere copil, mi s-a comunicat ca am nevoie de adeverinta de la angajator.
Problema este ca nu pot aduce adeverinta de la unul din locurile de munca deoarece firma a disparut si nu stiu cui sa ma adresez.
La ONRC firma apare in functiune, ma pot adresa lor pentru a putea obtine adeverinta?
Avand in vedere ca firma e in functiune, nu exista un lichidator caruia sa ma pot adresa.